Sfaturi pentru limitarea timpului la ecran

SFATURI PENTRU LIMITAREA TIMPULUI LA ECRAN

Dacă timpul nelimitat petrecut in fata ecranului poate ține elevul ocupat, nimeni nu doreste ca acesta să reprezinte activitatea sa principală.Cu toate acestea, nu este întotdeauna ușor să stabilim limite în fața ecranului. Iată 10 sfaturi pentru a decide cum să limitezi timpul petrecut in fața ecranului.

Puteți fi un model de utilizare sănătoasă 

Adulții trebuie să fie modele mai ales pentru tineri, în ceea ce privește utilizarea ecranului. Înainte de a deschide dispozitivul, fie el televizor, telefon, amintiți-vă că le dați un exemplu negativ tinerilor în legatură cu timpul petrecut în fața unui ecran.

Menținerea televizorului aprins pentru a alunga plictiseala sau pentru muzica de fundal, precum și verificarea telefonului de fiecare dată când aveți un minut liber poate să nu modeleze pozitiv comportamentul pe care sperați să îl vedeți la tinerii din preajma voastra.

Educați-vă despre electronică.Tinerii de astăzi sunt familiarizați cu tehnologia. Majoritatea dintre ei știu mai multe despre electronice decât adulții. Părinții trebuie să fie la curent cu cele mai recente aplicații, jocuri și platforme de social media și tendințe.

De exemplu, nu-ți poți învăța elevul despre riscurile rețelelor sociale decât dacă înțelegi singur pericolele. De asemenea, nu i-ați putea împiedica să consume anumite tipuri de media (cum ar fi jocurile video violente) dacă nu înțelegeți cum sunt evaluate aceste forme de media.2

Creați „zone fără tehnologie”

Stabiliți zone în casa dvs. în care pur și simplu nu sunt permise electronice, fie că este vorba de telefoane mobile, jocuri video portabile sau laptopuri. 3 Un exemplu este sufrageria sau bucătăria casei tale, pe care le poți păstra rezervată pentru mese și conversații de familie.

Alocă perioade de timp pentru deconectare

Alocați perioade de timp pentru ca întreaga familie să se deconecteze de la dispozitivele lor tehnologice. Ora cinei sau cu o oră înainte de culcare sunt două exemple. Când toți sunteți de acord să vă lăsați dispozitivele deoparte, familia dvs. oferă oportunitatea de a petrece timp de calitate împreună.

S-ar putea să vă gândiți să faceți o detoxifiere digitală de familie mai lungă, cum ar fi în timpul unei vacanțe școlare sau în vacanță.

Utilizați controlul parental

Există instrumente pe care le puteți folosi pentru a vă proteja copiii de accesarea conținutului explicit pe Internet și pe TV. Majoritatea routerelor, browserelor web și televizoarelor au control parental pe care le puteți configura pentru a filtra sau bloca conținutul nedorit.

Dacă copiii dvs. au smartphone-uri, există și setări încorporate sau aplicații pe care le puteți descărca și care vă permit să creați filtre de conținut. Multe vă permit, de asemenea, să blocați anumite site-uri web, căutări web sau chiar cuvinte cheie.

Explicați de ce limitați timpul de utilizare

Dacă copiii tăi înțeleg că limitezi timpul petrecut pe ecranul familiei tale, deoarece prea mult timp petrecut pe ecrane are dezavantaje, este mult mai probabil să respecte regulile pe care le-ai stabilit. Dacă copiii tăi doar cred că „ești răutăcios”, ar putea fi mai probabil să reziste sau să încalce regulile pe care încerci să le aplici.

Pe baza a ceea ce este potrivit pentru vârsta elevului dvs., explicați de ce jocurile video violente, emisiunile TV și filmele pot fi dăunătoare.6 Dacă copiii dvs. folosesc internetul, asigurați-vă că aveți o conversație cu ei despre pericolele prădătorilor online.

Asigurați-vă că fiecare membru al familiei dvs. este inclus în discuția despre timpul petrecut pe ecran și face parte din crearea unui set de limite pe care toată lumea le poate urma.

Solicitați parolele elevului dvs

S-ar putea să vă gândiți să le cereți copiilor dvs. parolele pentru conturile lor online și de pe rețelele sociale. Copiii nu au întotdeauna maturitatea necesară pentru a gestiona interacțiunile online și pot fi vulnerabili la hărțuirea cibernetică.7

Va trebui să discutați despre opțiunea în familie, dar va depinde de dvs., în calitate de părinte, să găsiți cea mai bună modalitate de a vă proteja elevul, permițându-i în același timp să aibă o anumită intimitate și autonomie.

Încurajați alte activități

Cu o multitudine de aplicații, jocuri, dispozitive și conținut, este ușor pentru copii să se bazeze pe electronice pentru divertisment. Încurajați-vă elevul să caute și să se implice în activități care nu au nevoie de un ecran.8 Jocul afară, citirea unei cărți sau chiar să scoată din plin un vechi joc de societate sunt doar câteva idei.

De asemenea, poate ajuta la stabilirea (și la aplicarea) unui program pe care îl urmează toată lumea din casa dvs. Să le explici copiilor tăi când le sunt permise pe ecrane și când nu le va ajuta să-ți clarifice așteptările și poate preveni certuri.

Faceți din timpul ecranului un privilegiu

S-ar putea să decideți să faceți din timpul petrecut pe ecran un privilegiu mai degrabă decât un drept. Dacă utilizați o formă de disciplină care implică luarea de privilegii (consecințe negative), telefonul, laptopul sau jocul video al unui copil ar putea fi un astfel de privilegiu.

Cu toate acestea, odată ce ați stabilit o limită pentru timpul petrecut pe ecran, nu permiteți copiilor să câștige timp suplimentar ca recompensă. În schimb, respectați limita zilnică și oferiți alte recompense gratuite sau cu costuri reduse pentru a consolida comportamentul pozitiv.

Încurajarea copiilor tăi să cumpere mai puțin timp pe ecran și zone fără ecran va fi mult mai ușor dacă interacționezi cu ei într-un mod pozitiv, distractiv și autentic. Este mai probabil să recurgă la timpul petrecut pe ecran pentru a scăpa dacă le reamintești în mod constant despre camera lor de mese sau despre o temă dificilă la școală în timp ce nu au fost pe ecran.

Păstrați ecranul în dormitorul elevului dumneavoastră

Nu veți putea monitoriza utilizarea ecranului elevului dacă acesta poate folosi dispozitive în afara vederii dvs.3 Din acest motiv, este posibil să doriți să faceți o regulă conform căreia televizoarele, sistemele de jocuri video și computerele nu au voie să intre. dormitorul  ui tau. Aceasta include și dispozitivele portabile pe care copiii tăi ar putea fi tentați să le folosească noaptea târziu, ceea ce le-ar putea interfera cu somnul.

Bibiliografie

  1. Morin Ver.Dr.Ann-Louise T.L