Motive pentru care adultii sa-și continue studiile

Potrivit  unor cercetari din educației, 38% dintre studenți sunt considerați adulți, adică peste 25 de ani. Se estimează că acest număr de studenți adulți va crește cu 21% până în 2022. Adulții care se întorc la facultate pentru a-și adăuga diplomele existente sau pentru a termina diplomele pe care le-au început odată devine din ce în ce mai obișnuit. Cu oportunități flexibile de cursuri, inclusiv educație online și noile tehnologii pe care mulți cursanți adulți doresc să le învețe, oportunitățile sunt nesfârșite.

Dar ce declanșează această tendință? De ce se întorc atât de mulți adulți la școală la 40, 50 de ani și mai mult? În timp ce fiecare individ va avea propriile motive pentru care dorește să se întoarcă la școală, există unele care par a fi comune, inclusiv cele șapte.

Creșterea venitului

Toată lumea vrea să câștige mai mulți bani, nu? Ei bine, adulții care se întorc la școală își pot crește substanțial potențialul de câștig. Mulți oameni constată că pot trece dincolo de pozițiile lor actuale în poziții de conducere sau alte roluri de conducere cu pregătire suplimentară, iar acest tip de mutare vine de obicei cu venituri suplimentare. Revenirea la școală la 40 sau chiar 50 de ani are sens dacă deschide ușa către un număr mai mare de oportunități financiare.

Începeți o nouă carieră

Mulți adulți constată că, după un deceniu de muncă actuală, pur și simplu nu le mai place, asta dacă le-a placut vreodată. Ei pot descoperi că pasiunile lor se află în altă activitati, dar au nevoie de pregătire suplimentară pentru a-și urma noua alegere de carieră. Revenirea la școală poate deschide ușa către noi căi de carieră.

Poate că nu ești nemulțumit de activitatea ta actuală, dar ai aflat despre o nouă oportunitate cu un potențial mai mare. Din nou, mulți adulți care se întorc la facultate fac acest lucru pentru a deschide aceste noi căi catre o noua carieră. Așa că nu ezitați să urmati aceasta cale dacă vedeți o oportunitate pe care doriți să o urmați.

Nu ai mers la școală

Nu toată lumea absolvă studiile la vremea lor. Uneori, elevii mai în vârstă sunt adulți care se întorc la scoala. Nu este nicio rușine să începi studiile mai tarziu, deoarece viața și circumstanțele vieții se schimbă. Dacă ai acum ocazia să faci ceea ce nu puteai , continuă și fa-o acum pentru ca este spre beneficiul tau.

Studiile Trebuie terminate

Deși ratele de absolvire a facultății sunt în creștere, șase din zece elevi care încep studiile nu vor avea diploma în mână în decurs de șase ani. Unii consideră că povara financiară este prea mare, în timp ce alții ajung să-și întemeieze familii și să fie prinși de cerințele parentale timpurii. Dacă te numeri printre milioanele care încep studiile și nu termină niciodată, atunci s-ar putea să ai ocazia să-ți completezi formarea acum.

Abilitățile necesită actualizare

Poate ați descoperit că setul dvs. actual de abilități nu mai este suficient pentru nevoile jobului dvs. Acest lucru se întâmplă adesea când tehnologia se schimbă. Trecerea la noi tehnologii vă poate îngreuna să vă finalizați munca așa cum ați făcut cândva. Adulții care se întorc la școală au posibilitatea de a învăța noi abilități care se pot transforma în oportunități de muncă mai bune. În plus, întoarcerea la școală după ce ați văzut încotro vă duce calea în carieră oferă oportunitatea de a învăța abilitățile specifice de care știți că veți avea nevoie, mai degrabă decât abilitățile generice care se pot aplica sau nu în domeniul dvs. de lucru.

Vrei să ai afacerea ta

După mulți ani de lucru în domeniul tau, poate ai descoperit că iubești cu adevărat ceea ce faci și că vrei să te extinzi pe cont propriu. Începerea propriei afaceri poate fi profitabilă, dar aveti nevoie de studii pentru a conduce o afacere de succes.

A fi calificat în ceea ce faci este o parte importantă a lansării propriei afaceri, dar va trebui, de asemenea, să înțelegi dezavantajele conducerii unei afaceri de succes. Uneori, adulții care se întorc la facultate o fac pentru a obține pregătirea în afaceri de care au nevoie pentru a începe. Cu cursuri de afaceri, management sau despre cum să lansați o companie, veți învăța ce este nevoie pentru a vă pune abilitățile existente pentru a lucra într-o afacere de succes și în creștere.

Ați dobândit deja abilitățile în domeniul dvs. de carieră, dar acum este timpul să obțineți abilitățile de afaceri de care aveți nevoie pentru a le pune la lucru.

Adulții care se întorc la scoala au o serie de motive pentru a-și urma studiile. De la dobândirea de abilități și cunoștințe de afaceri până la creșterea potențialului de câștig și, în cele din urmă, finalizarea acelui program de studii neglijate, motivele tale sunt suficiente. Cu numeroasele oportunități de educație online și hibridă, adulții au acum mai multe opțiuni ca niciodată pentru a-și face posibile studiile.

Dacă ai cochetat cu ideea de a te întoarce la școală, acum este un moment excelent pentru a investi în educația ta.