IMPORTANTA UNEI COMUNITATI SCOLARE

Construirea unei comunități școlare

O comunitate școlară conectată este un grup de elevi, profesori, lideri și părinți, care învață unii de la alții, împreună într-un mediu de colaborare, în interiorul și în afara sălii de clasă.

Acest mediu conectează oamenii și tehnologiile pentru a îndeplini obiectivele comune de învățare. Aceste obiective pot fi specifice unei anumite activități de clasă sau pot ghida o întreagă școală sau comunitate de învățare.Construirea unei comunități școlare conectate îmbunătățește rezultatele învățării și sprijina colaborarea și bunăstarea pentru întreaga școală.

Mediile de învățare care sunt profund unite au o serie de beneficii pentru elevi, profesori, părinți și școala în general. Cateva din beneficii ar fi:

  1. Conecteaza oamenii din comunitatea școlară

Când elevii, părinții și profesorii, precum și membrii școlii se simt conectați, există un sentiment mai mare de apartenență, mândrie școlară și motivație de a preda și de a învăța.

  1. Promoveaza obiectivele comune de învățare și colaborarea

Împărtășirea obiectivelor de învățare și oferirea de oportunități de colaborare sporește responsabilitatea în întreaga comunitate școlară.

  1. Crește oportunitățile de învățare pentru elevi

Prin îmbunătățirea mediului de învățare digital colaborativ din școala dvs., elevii vor putea obține mai multe oportunități de a accesa și de a interacționa cu materialele de învățare, de a colabora și de a primi feedback.

  1. Sprijina învățarea personalizata a elevilor

Niciun elev nu învață în același mod sau în același ritm. Cu o rețea de învățare conectată, va deveni posibilă creșterea implicarii și crearea personalizata a învățarii pentru fiecare student.

  1. Creeaza o comunitate de învățare incluzivă

Un mediu de învățare în care toți membrii sunt conectați înseamnă că cunoștințele și abilitățile diverse ale tuturor membrilor comunității vor fi apreciate și chiar și cei care ar putea să nu fie ușor prezenți vor fi, de asemenea, incluși într-un cadru de colaborare.

  1. Încurajează responsabilitatea comună

Toți membrii comunității școlare au un rol de jucat în învățare, rezolvarea problemelor și contribuția la obiectivele de învățare ale elevilor. Fiind conectat, există o responsabilitate comună și o creștere generală a oportunităților de învățare pentru elevii ciclurilor primare.

Cum se creează cadrul unei comunități școlare, odată ce cunoașteți beneficiile …

Platformele de învățare online și software-ul educațional pot fi esențiale în crearea unei comunități școlare eficiente, care este unită și împărtășește aceeași viziune. Acest lucru se datorează faptului că aceste platforme oferă un spațiu care permite implicarea școlii mai largi în furnizarea de educație și, prin urmare, îmbunătățește experiența de învățare pentru toți cei conectați în școală.

Iată câteva exemple despre cum puteți crea o comunitate conectată cu platforme de învățare online și software educațional.

Spații de învățare personalizate

Atunci când nevoile și stilul unic de învățare ale unui student sunt satisfăcute, șansele acestuia de succes academic cresc. Crearea de spații de învățare personalizate folosind instrumente online este o modalitate puternică de a interacționa și de a intra în legătură cu cursanții. De exemplu, cu un sistem de management al învățării, puteți personaliza activitățile care provoacă elevii mai capabili și îi sprijină pe cei care au nevoie de îndrumare suplimentară, inclusiv pe cei cu dificultăți .

Rețea suport într-o platformă

Pentru a construi un mediu conectat, comunicarea în timp util și direcționată către familii și școala mai largă cu privire la obiectivele de învățare ale unui elev este crucială. Cu o platformă de învățare online, membrii școlii pot accesa profilul unui elev și pot vedea informații despre curriculum, materiale de învățare, progres și termenele limită de evaluare. De asemenea, pot fi create grupuri de interese pentru a sprijini comunicarea accesibilă și simplă între membrii.

Promovați colaborarea și practica reflexivă

Pentru ca o comunitate școlară să înflorească și să se reînnoiască continuu, profesorii și liderii trebuie să aibă, de asemenea, oportunități de a reflecta asupra practicilor, sistemelor și procedurilor școlare. Cu intranetul școlii, toată lumea poate partaja informații și resurse și poate colabora la documente și sarcini în timp real. De exemplu, fluxurile sociale, wiki-urile, blogurile, forumurile și grupurile permit personalului să creeze conversații online și să lucreze în colaborare într-un spațiu virtual.

Cunoștințe comunitare

Școlile joacă un rol important în susținerea membrilor lor, oferind un loc comun de întâlnire și fiind o sursă de cunoaștere a comunității. Împărtășirea așteptărilor de învățare și de școală cu părinții, profesorii, elevii și școala în general oferă un sentiment de împreună și le permite să contribuie la valorile și obiectivele școlii. Cu software-ul educațional, puteți personaliza vizibilitatea conținutului prin intermediul unui portal școlar pentru utilizatori și grupuri, astfel încât aceștia să vadă doar ceea ce este relevant pentru ei.

Feedback și raportare continuă

Se poate urmari progresul elevilor și învățarea pentru a oferi feedback în timp real, în scris sau prin fișiere audio online și chat live cu feedback continuu și instrumente de raportare. Acest lucru dă putere elevilor să ia învățarea în propriile mâini .

Comunitățile școlare sunt o modalitate puternică de a construi un sentiment de conexiune și apartenență și de a îmbunătăți rezultatele educaționale și de predare în cadrul unei școli.

Când aveți o comunitate școlară puternică, care este unită, veți putea să vă pregătiți elevii pentru cunoaștere și să le oferiți oportunități de învățare colaborative si personalizate.