Beneficiile studiului alaturi de colegi

Stiți deja cât de important este studiul pentru a avea succes în școala. Ai putea alege să studiezi singur sau te-ai putea alătura unui grup de studiu. Iată șase avantaje pe care ți le poate oferi grup studiul de:

  1. Elimină amanarea. Dacă renunțați la studiu până în ultimul minut, sesiunile de studiu de grup programate regulat vă pot elimina amânarea. Veți avea un timp stabilit pentru studiu și veți fi răspunzători față de membrii grupului dvs., ceea ce face mai puțin probabil că veți amâna inceperea studiului.
  2. Te ajută să înveți mai repede .Elevii din grupurile de studiu învață de obicei mai repede decât studenții care studiază singuri. Dacă nu înțelegeți un concept, vă puteți adresa colegilor membrii grupului întrebări care vă vor ajuta să înțelegeți. Dacă cineva îți clarifică confuzia, economisești timp pe care l-ai fi petrecut încercând să-ți dai seama de concepte dificile.
  3. Completarea notițelor. Studierea cu un grup vă permite să vă comparați notele cu alți studenți. Dacă nu scrieti suficient de repede, puteți vedea cum alți elevi iau notițe și remediază eventualele erori pe care le-ați putea avea. Dacă sunteți o persoană care ia notițe, vă puteți ajuta colegii să completeze golurile din notițele lor.
  4. Accentuează-ți abilitățile de studiu A face parte dintr-un grup de studiu vă permite să observați diferite tipuri de metode de studiu. Propriile metode de studiu ar putea fi bune, dar s-ar putea să vă puteți îmbunătăți abilitățile adăugând noi metode pe care le folosesc membrii studiului de grup.
  5. Înlătură monotonia studierii. A petrece mult timp singur studiind poate deveni monoton. Alăturarea la un grup de studiu poate adăuga un aspect social rutinei de studiu. De asemenea, vă oferă o ieșire pentru a discuta subiecte cu care vă confruntați la școală cu alți elevi.
  6. Îmbunătățește aptitudinile.Veți avea nevoie de abilități de socializare și o bună capacitate de comunicare. Studiul cu un grup vă poate ajuta să vă dezvoltați aceste abilități ușor.Acestea vă vor ajuta pe tot parcursul carierei.