22 februarie 2015: Campionatul National de Winter Triathlon de la Cheile Gradistei

Pe 22 februarie, cu o saptamana inainte de WinterTri Challenge Izvorani, se va desfasura Campionatul National de WinterTriathlon – o competitie dedicata atat sportivilor profesionisti, cat si celor amatori. Campionatul va avea loc la Cheile Gradistei – Baza de Biatlon si Schi Fond.

In cadrul evenimentului, organizat in premiera de Federatia Romana de Triatlon, se vor desemna campionii nationali la wintertriathlon. Daca probele clasice ale unui triatlon de sosea sau off-road sunt inot, ciclism si alergare, in cazul acestui concurs se pastreaza alergarea si bicicleta, insa inotul se tranforma in schi fond. Acest fapt inseamna o noua provocare pentru triatlonisti 🙂

Campionatul-National-Wintertriathlon-2015

Categorii si distante

 • Cadeti 13-15 ani
  – 2 km alergare, 4 km MTB, 3 km schi fond
 • OPEN – Juniori 16-19 ani si amatori: 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, +60 ani
  – 3 km alergare, 6 km MTB, 5 km schi fond
 • Stafeta: masculin, feminin si mixt
  – 3 km alergare, 6 km MTB, 5 km schi fond

Se pot inscrie in competitie si stafete formate din doi sau trei sportivi, clasamentul stafetelor se va face separat conform categoriilor masculin, feminin si mixt.

Mentiune: In ceea ce priveste distantele, acestea pot fi modificate in functie de stratul de zapada, conditiile meteo si starea traseului. Eventualele modificari vor fi anuntate cu 2-3 zile inainte de competitie. Traseul  exact urmeaza a fi stabilit in perioada urmatoare.

Conditii de participare – Taxe de inscriere

Potrivit Regulamentului FRTRI, pentru categoriile elite, juniori, cadeti si copii NU se percepe taxa de inscriere. Pentru celelalte categorii taxa de inscriere este:

 • amatori Age Group – 30 lei*/persoana (taxa de licenta nu este inclusa)
 • stafeta – 50 lei/echipa (nu se percepe taxa de licenta pentru stafeta)

Inscrierile se fac pe site-ul federatiei, iar taxa se poate plati numai la fata locului, in pre-ziua concursului si in dimineata concursului. *Detalii despre taxa de licenta gasiti aici.

Totodata, sa va informati si cu privire la echipamentul pe care trebuie sa il folositi si sa aveti in vedere programul evenimentului pentru o mai buna organizare a timpului. Va recomandam sa urmariti si pagina de facebook unde gasiti ultimele noutati despre ce v-au pregatit organizatorii.

Concursul se va desfasura conform Regulamentul competitional ITU si Regulamentului de organizare a competitiilor de duatlon si triatlon al FRTRI. Daca sunteti curiosi sa aflati cine sunt cei care s-au inscris pana in acest moment gasiti lista actuzalizata aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *