Road Grand PINK sau primul concurs de ciclism feminin din Romania

Road Grand PINKZiua de 26 aprilie 2015 va fi una cu totul deosebita si asta pentru ca atunci se va desfasura primul concurs de ciclism destinat in exclusivitate femeilor – Road Grand Pink. Strazile orasului Otopeni vor fi cucerite de reprezentate ale sexului frumos, care practica mai mult sau mai putin ciclismul caci oricine este primit in concurs, indiferent de pregatire sau conditie fizica, iar traficul va fi complet restrictionat.

Nu mica ne-a fost bucuria cand am aflat ca se va intampla o asa minunatie in Romania, mai ales ca a noastra colega este si ea o pasionata a ciclismului, chiar daca este inca incepatoare.

Dar haideti sa vedem ce declara fetele din echipa de organizare: “De mult timp ne doream sa concuram doar intre noi fetele, fiindu-ne mai dificil, mai ales celor incepatoare sa alergam cot la cot cu baietii. La Road Grand PINK, fetele care abia acum au descoperit ciclismul de sosea pot concura intr-un mediu sigur, iar fetele cu experienta isi vor demonstra abilitatile. Suntem sigure ca din ce in ce mai multe femei vor descoperi avantajele ciclismului, sanatatea si independenta pe care acest sport le ofera”. 

Trebuie sa va mai spunem ca toate fetele din echipa sunt practicante ale ciclismului si impreuna si-au pus la inaintare abilitatile pentru a duce sarcina organizatorica la bun sfarsit si pentru ca ziua de 26 aprilie sa devina o sarbatoare a ciclismului.

Acum sa parcurgem un pic si traseul concursului, virtual desigur. Exista doua variante de traseu, in functie de experienta fetelor:

  • Easy si Long Ride,
  • dar si categorii de copii si de perechi, parinte-copil.

Noutatea este cu atat mai mare, intrucat concursurile de sosea sunt mult mai putine decat cele de mountain-bike, aceasta disciplina fiind insa in plina crestere. O cursiera din carbon cu rotile ei subtiri de doar 2 centimetri si componente de mare precizie poate atinge viteze de peste 50 de kilometri pe ora, iar atunci cand ea este pusa in miscare si strunita pe viraje de o femeie, spectacolul este total. Concursul se va desfasura pe un circuit de 3.2 kilometri, cu linia de start si de finis in fata Primariei Otopeni.

Inscrierile de deschid pe 15 februarie 2015 pe site-ul evenimentului, iar toate noutatile se comunica pe pagina de facebook RoadGrandPink.

Concursul este organizat impreuna cu BikeXpert Racing Team si Hai Cu Bicla, o organizatie non profit care promoveaza mersul pe bicicleta, bucurandu-se de sustinerea Primariei Otopeni.

PS. Nu stim inca daca fetele din echipa vor fi imbracate in roz la concurs, dar oricum ar fi noi sustinem initiativa lor si le dorim mult succes cu organizarea. Sigur o sa fie o editie speciala! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *