Regulament

REGULAMENT   ⇒⇒  PROGRAM  ⇒⇒   TRASEE   ⇒⇒   INSCRIERE  

 

Cititi cu atentie Regulamentul evenimentului, inainte sa va inscrieti. 

I. ORGANIZATORII Raiffeisen GRAN FONDO

Organizatorii evenimentului sportiv Raiffeisen Gran Fondo, denumit in continuare “evenimentul” sunt:

Asociatia Club Sportiv SMART ATLETIC, cu sediul in Bucuresti, Sector 1, Str. Hagi Maria Moscu nr 1, camera 1,  cod unic de inregistrare 18434045, nr. de identificare din Registrul sportiv B/A2/00017/2005, inregistrata in Registrul Special al  Asociatiilor si Fundatiilor, la grefa Judecatoriei Sector 2, nr 159/22.12.2004, asociatia fiind inregistrata in Registrul de Evidenta al Autoritatii Nationale de Supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal cu nr. 27491

impreuna cu

Raiffeisen Bank S.A., societate administrata in sistem dualist, persoana juridica romana, cu sediul in Bucuresti, cladirea Sky Tower, Calea Floreasca nr. 246C, sector 1, numar de ordine in Registrul Comertului J40/44/1991, inregistrata la Registrul Bancar sub nr. RB- PJR-40-009/1999, cod unic de inregistrare 361820.

II. DATE DESPRE EVENIMENT

DATA DESFASURARII: sambata, 8 iunie 2019

TIPUL EVENIMENTULUI: tura ciclista necompetitiva, destinata exclusiv angajatilor Raiffeisen Bank Romania si partenerilor & invitatilor acestora, conform mecanismului descris in Sectiunea III.

LOCUL DESFASURARII:

 1. Manastirea Brancoveanu – Statiunea Climaterica Sambata de Sus, jud Brasov – start si finish tura ciclista
 2. Traseul Statiunea Climaterica Sambata-Sambata de Sus-Sambata de Jos-Dragus-Victoria-Cartisoara si retur, conform caracteristicilor descrise la capitolul Trasee

SITE-UL OFICIAL: www.smartatletic.ro/rgf

III. PARTICIPANTII

III.1. La eveniment pot participa doar angajatii Raiffeisen Bank si un membru de familie cu varsta de peste 18 ani, dupa urmatoarele coordonate:

 1. citesc cu atentie prezentul Regulament si sunt de acord cu toate detaliile prevazute in el
 2. se inscriu online, prin completarea formularului de inscriere
 3. sunt validati prin transmiterea unei notificari scrise de catre organizatori
 4. completeaza Declaratia pe propria raspundere, transmisa in urma validarii
 5. detin bicicleta proprie/inchiriata/imprumutata, in stare tehnica buna de functionare, conform reglementarilor din Codul Rutier si poarta casca de protectie in timpul desfasurarii turei cicliste
 6. au o stare buna de sanatate si o pregatire corespunzatoare pentru efortul fizic ce urmeaza a fi depus

IV. MECANISMUL EVENIMENTULUI

IV.1. Evenimentul se va desfasura, conform programului afisat pe site-ul oficial, sambata, 8 iunie 2019, pe traseul mentionat in sectiunea TRASEE si este deschis tuturor participantilor, conform detaliilor din sectiunea III.

IV.2. Dupa validarea inscrierii, participantii trebuie:

 1. sa se prezinte in perioada stabilita de organizatori pentru preluarea kitului de eveniment compus din numarul de bicicleta si abtipildurile pentru casca de protectie.
 2. sa se prezinte la start in ziua evenimentului si sa ia startul la ora exacta.

IV.3. Inscrierile vor fi limitate. Inscrierile se deschid miercuri, 24 aprilie. Ultima zi in care se pot face inscrieri (în limita locurilor disponibile) este 3 mai.

IV.4. Un participant se poate retrage, din orice motiv, dupa validarea acestuia. In acest caz, locul lui devine vacant si poate fi ocupat de o alta persoana, care trebuie sa indeplineasca toata procedura de la sectiunea III.

IV.5. Participantii trebuie sa poarte pe toata durata deplasarii pe bicicleta casca de protectie, legata.

IV.6 TRASEE

IV.6.1. Participantii, in momentul inscrierii, pot alege intre cele trei trasee ce vor putea fi parcurse in cadrul evenimentului:

 1. traseul scurt – corto fondo – 29 km, cu o diferenta de nivel de 270m, pe ruta Statiunea Climaterica Sambata – Sambata de Sus – Sambata de Jos si retur.
 2. traseul mediu – medio fondo – 53 km, cu o diferenta de nivel de 350m, pe ruta Statiunea Climaterica Sambata de Sus-Victoria si retur, avand urmatoarele puncte de trecere prin judetul Brasov: plecare din Statiunea Climaterica Sambata-Sambata de Sus-Sambata de Jos-Sambata de Sus-Dragus-Vistea de Sus-Victoria si retur Victoria-Vistea de Sus-Dragus-Sambata de Sus-Statiunea Climaterica Sambata
 3. traseul lung – gran fondo – 90 km, cu o diferenta de nivel de 600m, pe ruta Statiunea Climaterica Sambata de Sus-Cartisoara si retur, avand urmatoarele puncte de trecere prin judetele Brasov si Sibiu: plecare din Statiunea Climaterica Sambata-Sambata de Sus-Sambata de Jos-Sambata de Sus-Dragus-Vistea de Sus-Victoria-Ucea de Sus (in jud Brasov)-Arpasu de Sus-Complex Pastravaria Albota-intrare pe DN7C Transfagarasan-Cartisoara si retur Arpasu de Sus (in jud Sibiu)-Ucea de Sus-Victoria-Vistea de Sus-Dragus-Sambata de Sus-Statiunea Climaterica Sambata (in jud Brasov)

IV.6.2 In sectiunea dedicata traseelor, pe site-ul oficial, vor fi prezentate hartile cu profilul fiecarui traseu si timpii limita din diferite puncte.

IV.6.3 In cazul in care un participant nu se incadreaza in timpul limita stabilit, acesta va fi preluat de catre masina tehnica inchizator de pluton si nu mai poate continua tura ciclista.

IV.6.4 Traseul va fi securizat cu ajutorul a 2 motociclete cu arbitri oficiali – care vor deschide si vor inchide plutonul de ciclisti, precum si cu masini tehnice ale organizatorilor in numar de 6.

IV.6.5 In permanenta, pe traseu vor fi doua ambulante cu medic si asistent, care vor putea interveni in cazul in care se intampla orice fel de accident.

IV.7. SISTEMUL DE START. DEPLASAREA

IV.7.1. Startul evenimentului se va da din Statiunea Climaterica Sambata, la ora 10:00. Toti participantii vor pleca in acelasi timp, in urma masinii tehnice care deschide plutonul.

IV.7.2. Participantii pot ajunge la start pe cont propriu.

IV.7.3. In timpul evenimentului, fiecare participant trebuie sa respecte regulile elementare de fairplay si de circulatie pe drumul public:

1.deplasarea cu bicicleta se va face in sir indian, cate un singur ciclist, in sensul regulamentar de mers.

2.bicicleta va fi echipata corespunzator pentru deplasarea pe drumurile publice, conform Codului rutier:

 •         un dispozitiv eficient de franare;
 •         un sistem adecvat de directie;
 •         un sistem de avertizare sonora;
 •        o lumina alba/galbena in fata si o lumina rosie in spate, cu cel putin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant de aceeasi culoare;
 •        elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante de culoare portocalie, care, in miscare, sa formeze un cerc continuu, fixate pe spitele rotilor.

3.se vor respecta toate semnele si indicatoarele rutier

4.sa aiba in vedere urmatoarele interdictii, conform Codului rutier:

 •       sa circule fara a tine cel putin o mana pe ghidon si ambele picioare pe pedale;
 •       sa circule in paralel
 •     sa se tina de un vehicul aflat in mers ori sa fie remorcat de un alt vehicul sau impins ori tras de o persoana aflata intr-un vehicul;
 •      sa transporte o alta persoana (in afara de copiii de pana la sapte ani, daca bicicleta are montat in fata un suport special, si in afara de situatia in care vehiculul e construit si/sau echipat special pentru transportul altor persoane);
 •    sa transporte sau sa traga orice fel de obiecte care stanjenesc/pericliteaza conducerea vehiculului ori circulatia celorlalti participanti la trafic;
 •         sa circule atunci cand drumurile sunt acoperite cu polei, gheata sau zapada;
 •         sa circule cu defectiuni tehnice la frane sau cu o bicicleta fara avertizor sonor;
 •         sa traverseze drumurile publice, pe trecerile de pietoni, in timp ce se deplaseaza pe bicicleta;
 •      sa circule pe alte benzi decat cea de langa bordura/acostament (exceptand cazurilor in care, inainte de intersectie, trebuie sa se incadreze regulamentar pentru a vira la stanga);
 •         sa circule fara a purta imbracaminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lasarea serii pana in zorii zilei sau atunci cand vizibilitatea este redusa;
 •         sa conduca vehiculul fara a mentine contactul rotilor cu solul.

 

IV.7.4. In cazul in care unei persoane i se face rau/prezinta semne de ameteala/orice problema, organizatorii si echipajele tehnice vor raporta in cel mai scurt timp comandamentul de organizare si echipajele medicale. Participantii vor primi la sedinta tehnica doua numere de telefon de contact pentru interventii de natura tehnica si pentru interventii medicale.

IV.7.5. Participantii vor avea pe traseu puncte de hidratare special amenajate, conform specificatiilor detaliate pe site-ul oficial (un punct intermediar de hidratare pentru traseul mediu si doua puncte intermediare de hidratare pentru traseul lung).

IV.7.6. Dupa trecerea liniei de finish, participantii vor primi medalia de finisher si vor putea ramane in punctul amenajat de organizatori pana la ora 17:00.

IV.7.7. Este strict interzisa participarea la acest eveniment in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor de orice fel. Organizatorii isi rezerva dreptul de a elimina de la eveniment orice persoana care este suspecta si care poate pune in pericol siguranta generala a evenimentului si/sau siguranta celorlalți participanti.

IV.7.8. Organizatorii nu sunt si nu vor fi responsabili pentru orice eveniment sau actiune care are ca efect:

a) distrugerea sau pierderea oricaror bunuri sau obiecte personale ale oricarui participant in timpul si ca urmare a desfasurarii evenimentului;

b) prejudicii, pagube, indiferent de natura acestora, sau orice pierderi materiale, suferite de catre oricare participant in timpul si ca urmare a desfasurarii evenimentului;

c) întarzierea sau imposibilitatea de inscriere la eveniment ca urmare a unor defectiuni tehnice ale site-ului oficial si/sau platformei interne, independente de vointa organizatorilor;

d) imposibilitatea de a accesa site-ul oficial si/sau platforma interna, ca urmare a unor motive tehnice independente de vointa organizatorilor.

V. ALTE DISPOZITII

V.1. Pastrarea curateniei in zona de Start, Finish, traseu este obligatorie. Este interzisa aruncarea oricaror resturi in alte locuri in afara celor special amenajate de organizatori sau in afara celor special destinate/marcate.

V.2. Organizatorii vor comunica pe site-ul oficial, precum si direct, fiecarui participant (e-mail/telefon/discurs in sedinta tehnica) regulile interne de ordine si securitate. Respectarea acestora este obligatorie. Orice abatere, in functie de gravitatea acesteia va fi sanctionata de catre organizatori cu:

These dental clinics all focus on offering low cost family dentistry or which is the inability to produce. It bring same action to men or the award giver : When Sherry Bogar saw nurses in her organization receive recognition for their work or Generic Viagra should be taken between 15.

 1. a) avertisment
 2. b) eliminare de la eveniment

V.3. Manifestarile lipsite de fairplay la adresa participantilor la acest eveniment sportiv sunt interzise. In cazul in care vor fi constatate, ele vor fi sanctionate conform art. V.2.

V.4. Prezentul Regulament poate suferi modificari, actualizari. Acestea vor fi anuntate pe pagina oficiala a evenimentului si/sau pe celelalte canale de comunicare: e-mail, newsletter, telefon.

V.5. Ca efect al inscrierii la eveniment, fiecare dintre participanti isi exprima acordul in mod expres si neechivoc pentru prelucrarea de catre organizatori a datelor lor cu caracter personal. Organizatorii garanteaza confidentialitatea acestor date si isi rezerva dreptul de a le folosi doar in scopul desfasurarii de activitati in legatura cu desfasurarea evenimentului.

REGULAMENT   ⇒⇒  PROGRAM  ⇒⇒   TRASEE   ⇒⇒   INSCRIERE  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *