Peste 1000 de cetateni ai Tinutului Maratonului au facut din editia a saptea a Maratonului Olteniei, una memorabila

Maratonul Olteniei 2019 a gazduit in zilele de 31 august – 01 septembrie o comunitate cu peste 1000 de cetateni. 221 de biciclisti, 419 alergatori, 200 de copii care au participat la cursele dedicate si 226 de voluntari au primit cetatenia pentru Tinutul Maratonului, asa cum a fost supranumita comunitatea formata in jurul evenimentului. Locul de intalnire pentru iubitorii de sport si fapte bune a fost acelasi ca si in celelalte editii – parcul Zavoi din capitala Tinutului, orasul Ramnicu Valcea.

 

Sport si fapte bune – reteta Maratonului Olteniei

Inca de la prima editie, Maratonul Olteniei si-a propus sa fie locul de intalnire al iubitorilor de sport si fapte bune, intr-un cadru dinamic, plin de adrenalina, distractie si voie buna.

Cu probe de concurs cu nivel de dificultate diferit, activitati menite sa asigure buna dispozitie si multa #energiepentrubine daruita in fiecare an uneia sau mai multor cauze sociale, Maratonul Olteniei a devenit traditie pentru organizatori, practicantii de MTB si alergare, precum si pentru comunitatea locala.

 

Cea de-a saptea editie a Maratonului Olteniei s-a incheiat dupa doua zile de concurs in care toti cei peste 1000 de participanti s-au bucurat de timp de calitate.

 

Cifrele Maratonului Olteniei, editia 2019

Cifrele Maratonului Olteniei, editia 2019

 

Probele de MTB de 33 km, respectiv 51 km au adunat la start 221 de concurenti in ziua de sambata, 31 august. La o ora si 53 minute de la inceputul cursei, primul concurent la proba scurta a trecut linia de finish, pe cand cel mai bun timp obtinut la aceeasi proba (33 km), feminin, a fost de 2 ore si 22 de minute. Cursa de 51 km a insemnat 2 ore si 32 de minute pe doua roti pentru ocupantul locului I la masculin si 4 ore pentru ocupanta locului I la feminin.

 

Alergatorii au fost actorii principali ai zilei de duminica, 1 septembrie, cand 419 concurenti au luat startul in cele trei probe deja consacrate: Trail Run – 10,5 km, semi-maraton – 21,5 km si maraton – 42 km. Acestia au devenit exemple pentru 200 de copii cu varste cuprinse intre 4 – 13 ani care s-au bucurat de traseele dedicate de alergare din parcul Zavoi.

Cel mai bun timp obtinut pe distanta de 10,5 km a fost de aproximativ 44 de minute la masculin si 57 de minute la feminin, ultimul fiind obtinut de o participanta fidela a Maratonului Olteniei, cu patru editii la activ.

 

Traseul de 21,5 km a fost finalizat anul acesta intr-o ora si aproximativ 36 de minute la masculin si o ora si 46 de minute la feminim.

 

Cea mai recent introdusa proba la Maratonul Olteniei (in 2018), cursa de 42 km, a atras in 2019 mai multi temerari, dornici sa-si masoare fortele si sa se bucure de frumoasele peisaje din regiune. Astfel, 35 de concurenti au luat startul pe traseul de maraton, cu zone de padure si campie si diferente de nivel de pana la 1530 m. Primul concurent la masculin a trecut de linia de finish in 3 ore si 26 de minute, iar la feminin locul I la cursa de 42 km a fost obtinut de o concurenta care a finalizat traseul in 4 ore si 34 de minute. Dovada ca sportul nu are varsta a venit din partea unui concurent de 72 de ani care a alergat in cursa de Trail Run.

 

Dupa finish, concurentii s-au relaxat si si-au refacut fortele la zonele dedicate lor (Recuperare – asigurata de Electroalfa – partener Silver, Masaj – asigurata de Inform Lykos – partener Silver, Hidratare si alimentare asigurata de catre Adrem – partener Platinum, dar si zona Pasta party – asigurata de catre LeasePlan – partener Silver).

 

Energia concurentilor nu a fost distribuita doar pe traseu, ci si in sprijinul celor trei cauze sociale sustinute de editia MO 2019:

  • 8 212 euro vor fi directionati catre Crucea Rosie Valcea – care va beneficia de echipamente si dispozitive medicale noi (echipament pentru manevrarea, imobilizarea si transportul pacientului; aparatura / echipamente pentru resuscitare – respiratie; aparatura monitorizare – defibrilare – evaluare – administrare medicamente / solutii; materiale sanitare) pentru serviciul de ambulanta.
  • 6 613 euro vor fi directionati catre Fundatia Progress – proiectul CODE Kids care are ca scop crearea unei miscari de coding si STEM in care copii, tineri si bibliotecari din mediul rural isi dezvolta competentele digitale si se implica in viata comunitatii din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative.
  • 5632 euro vor fi directionati catre Habitat for Humanity Romania – proiect de construire case in comuna Vaideeni. Sustinerea din partea Maratonului Olteniei 2019 va include si o componenta de voluntariat intern, intrucat o echipa de voluntari CEZ va participa la proiectul de construire de case care au fost afectate de inundatiile din anul 2014.

 

 

Sumele au fost alocate in functie de voturile concurentilor, iar valoarea sprijinului financiar a fost dublata de catre CEZ Romania pana la valoarea totala de 20 457 euro.

 

Din comunitatea creata in jurul Maratonului Olteniei, la editia a saptea a evenimentului au facut parte si 226 de voluntari ai Grupului CEZ in Romania si ai partenerilor, care au oferit la randul lor energie pe tot parcursul evenimentului. Acestia au avut grija ca participantii sa fie in siguranta pe traseu si sa aiba la indemana tot ce ar fi putut avea nevoie (apa, fructe, etc).

 

De surprize si activitati s-au bucurat si cei care au venit sa ii incurajeze pe participanti sau pur si simplu sa se bucure de o zi in aer liber in parcul Zavoi. Cele 13 zone tematice din parc au devenit prilej de distractie si voie buna pentru numerosi localnici si nu numai. Cu mic, cu mare, vizitatorii s-au bucurat de:

– relaxare si lounge (zona oferita de CEZ Vanzare), cabina foto (asigurata de catre RC Europe – partener Platinum) cu cele mai cool poze si accesorii, zona de sporturi extreme (asigurata de catre Ciga Energy – partener Gold) – unde skateboardingul a fost sportul rege, zona de rezultate live (asigurata de catre Star Storage – partener Silver) in timp real, zona copiilor (asigurata de catre Comranado – partener Silver) cu jocuri pe placul celor mici, cea de navomodelism (asigurata de catre ALM Power Group – partener Silver) cu intreceri de barcute si face painting, sporturi de familie (asigurata de Fine Business Consulting – partener Silver), zona fun (asigurata de catre Epure, Lizac si Asociatii (ELA) – partener Silver) dar si zona de garderoba (Venturo Investment – partener Silver).

 

Editia din 2019 a Maratonului Olteniei a fost organizata cu sprijinul Primariei Municipiului Ramnicu Valcea, HyperSport, SmartAtletic, beneficiind de suportul partenerilor Platinum Adrem si RC Europe; Ciga Energy in calitate de partener Gold; LeasePlan, Star Storage, Fine Business Consulting, ALM Power, Electroalfa, Epure Lizac si Asociatii, Comranado, Inform Lykos, EnergoBit, Venturo, Heinner, Gold Nutrition, in calitate de parteneri Silver, fiind sustinuta de Intrarom, Sloop, Hotel Sofianu, Serve, Alka, Dr Oetker, Bellotto, cu sprijinul Realitatea, Europa FM, Adevarul, Running Mag, 321sport.ro (parteneri media) si Club Sportiv Lykaios, Cozia Racing Team, Buridava (parteneri locali).

 

Photo: Maratonul Olteniei

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *