Cauza sociala

Estuar Smartatletic BikeCenter este un proiect smartatletic derulat in colaborare cu Fundatia Estuar pentru sustinerea serviciilor de insertie sociala si reintegrare profesionala a persoanelor adulte cu probleme de sanatate mintala.

Cu ce se ocupa si cine sunta partenerii nostri de la Fundatia Estuar, puteti citi mai jos. Ii gasiti online pe www.estuar.org si ii puteti urmari pe pagina de Facebook.

——***—–

Fundatia Estuar a fost fondată în septembrie 1993 de către Asociația Penumbra din Scoția și Liga Romana pentru Sănătate Mintală din România, având ca misiune oferirea de opțiuni sociale și alternative adulților cu probleme de sănătate mintală, pentru reintegrarea lor în comunitatea românească.

Prin intermediul rețelei naționale de centre sociale din București (sectorul 1 și 6), Giurgiu, Ploiești, Cluj, oferă servicii de consiliere și informare, servicii de recuperare, reabilitare și reinserție socială și servicii locative și consiliere la domiciliu, în domeniul sănătății mintale.

Fundatia Estuar oferă de 20 de ani, servicii sociale specializate persoanelor adulte cu probleme de sanatate mintala:

Servicii de consiliere psihiatrica, psihologica, juridica, sociala, vocationala, si de informare in sanatate mintala (managementul bolii psihice, scoala apartinatorilor, reprezentare sociala etc.)

·      Sprijin pentru integrarea / reintegrare profesionala (activități educative de instruire, ateliere lucrative, consiliere in vederea angajarii  și post angajare, activitate de job club)

·      Sprijin pentru integrare / reintegrare sociala

·   Reintegrare în comunitate (grupuri de auto-suport pentru beneficiari șI aparținători, activitățI de zi recreative, ateliere creativ-terapeutice)

·      Terapie ocupaţionala (ateliere creativ-terapeutice)

·     Servicii de recuperare, reabilitare și reinserţie socială (grupuri de support pentru beneficiari și lucrători, activități recreative și creative, ateliere   lucrative, activități terapeutice, spălătorie, realizarea unei revist a beneficiarilor, etc.)

·       Servicii de mediere sociala si informare

·     Servicii de prevenţie șI educare în domeniul sănătăţii mintale (campanii de informare privind sănătatea mintală, educație timpurie în școli, licee și facultăți, întâlniri cu cadrele didactice, consilieri școlari)

·      Instruire în domeniul sănătăţii mintale (managementul stresului, managementul crizei, managementul resurselor umane, management de caz, managementul timpului, abilitățI de viață independentă)

·      Servicii locative printr-un proiect de locuințe protejate (3 apartamente în cartierele bucureștene) care permit familiarizarea deprinderilor casnice, activitățI sociale, support moral,  management financiar, personal etc.)

——***—–

Sustine alaturi de Fundatia Estuar si Smartatletic economia sociala, sustine Unitatea protejata Aestuarium

Aestuarium este primul atelier de personalizare obiecte promotionale prin tehnica broderiei computerizate, infiintat ca o firma sociala de catre Fundatia Estuar in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 6, Bucuresti. Aestuarium isi asuma misiunea de a gestiona o afacere,  competitiva cu servicii de inalta calitate în domeniul broderiei computerizate care sa ofere un climat de munca  protejat  persoanelor cu probleme de sanatate mintala si sprijin financiar pentru Fundatia Estuar, urmarind reducerea stigmei si promovarea comportamentelor de acceptare,  de implicare si de sprijin.

Astfel, lucrand cu Aestuarium  veti obtine servicii de broderie la cele mai inalte standarde de calitate, oferind în același timp sansa unor persoane vulnerabile de a avea un loc de munca.

Afacerea ta are peste 50 de angajati si platesti lunar catre stat o suma de bani pentru ca nu ai angajati persoane cu handicap?
Iti doresti sa poti folosi acesti bani pentru afacerea ta ? Alege Aestaurium ca si partener si vei putea folosi banii pe care inainte ii dadeai catre bugetul de stat, pentru a cumpara  produse si servicii !

Aestuarium este autorizată ca Unitate  Protejată  ceea ce înseamna că, orice client cu 50 de angajati sau peste poate beneficia de serviciile noastre achitând cu banii pe care ii platea către stat lunar.

Detalii suplimentare: www.aestuarium.ro

2 thoughts on “Cauza sociala

  1. […] Bike Center si ce-am calarit. Am aflat de la Bogdan Antohe, Managing Parner la Smart Atletic (organizatorii, printre altele, Triatlonului de la Mamaia daca va intrebati de unde ii stiti) ca Bike Center este un program cu bataie lunga si implicatii sociale. Adicatelea ei inchiriaza biciclete cu ziua, in principal, pentru team-buildinguri si altele de genul, iar jumatate din sumele stranse se duc la Fundatia Estuar. Intreaga poveste aici. […]

  2. E cel mai documentat text despre Cauza sociala | Smart Atletic.

    Felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *