Călătorie între Cer şi Pământ, 22 iunie 2014. Concurs de ciclism în subteran

Pe 22 iunie 2014 la Târgu Ocna, jud. Bacău, va avea loc cea de a II-a ediție a concursului de mountain bike cross country Călătorie între Cer şi Pământ. Cursa dispune de un traseu unic în România și în lume, deci nu aveți cum să lipsiți de la un astfel de eveniment cu totul special 🙂

afis eveniment CCP14 TG-OCNA

De ce este unic?

În primul rând pentru că veti avea ocazia să pedalați într-o mulţime de situaţii şi multe locuri. Spre deosebire de concursurile „obişnuite” de mountain bike, care trec prin oraşe, sate, pe dealuri şi prin păduri, la Călătorie între Cer şi Pământ se pedalează inclusiv sub pământ! Da, ați auzit bine! 🙂

Înscrierile online sunt deschise până pe 21 iunie 2014. Nu se fac înscrieri sau plăți la fața locului.

Traseul competiţiei

Are o lungime de aproximativ 15 km şi va trece inclusiv prin Salina din Târgu Ocna, Mina Trotuş, adică se va coborâ 240 m în subteran. Nu se prea poate face asta în mod normal, ci doar cicliştii înscrişi la acest concurs vor avea privilegiul să viziteze salina pe bicicletă.

Traseul pleacă din centrul localităţii, din Piaţa Primăriei, şi continuă pe străzile oraşului unde traficul va fi oprit special pentru eveniment. Se ajunge în incinta Salinei Târgu Ocna unde se intră în curtea fabricii şi se traversează o serie de depozite de sare în viteză maximă. Acest lucru este încă o premieră, pedalatul în regim de concurs prin peisajul industrial, dar curat.

240 m adâncime

După plimbarea prin halele de depozitare se intră în Mină. La Târgu Ocna Mina turistică se află la 240m adâncime aşa că până acolo se va merge pe bicicletă 3,1 km la vale pe tunelul de acces auto. Bucla din salină are în jur de 600m lungime şi se desfăşoară pe suprafaţă fermă din sare. Apoi, vrei nu vrei, trebuie să o iei la deal şi să urci înapoi cei 3,1 km pe tunel. Sună a multă aventură, nu-i așa? 😀

foto-cristian-vasile-igu-ro_04

După ce v-ați aventurat prin tunelul luminat în întregime, ieșiți înapoi afară la lumină naturală pentru a ajunge în curând pe drumuri forestiere şi în pădure. Urcarea se continuă până când drumul forestier se transformă în drum de iarbă şi apoi potecă, până în cel mai înalt punct al traseului la 533m altitudine.

Dacă până aici totul s-a petrecut mai domol şi a fost timp suficient pentru admirat peisajul, de simţit mirosul pădurii si auzit ciripitul păsărilor, de acum se dă frâu liber adrenalinei şi se poate pedala la vale în cea mai mare viteză pe care ţi-o permite experienţa. Din cel mai înalt punct al traseului urmează doar coborâre până înapoi în oraş. Coborârea se desfăşoară pe poteci de iarbă, poteci de pământ, drumuri forestiere şi drumuri asfaltate sau pietruite.

120 de minute de pedalat intens

După 15 km de bicicletă, se ajunge înapoi în oraș unde participanții vor avea ocazia să se revitalizeze cu energizantele şi mâncarea pusă la dispoziţie de organizatori. Însă concursul nu s-a încheiat! Cursa durează 120 de minute aşa că în acest răstimp bicicliștii vor pedala cei 15 km de câte ori vor putea, jumătate din distanță fiind la suprafață, iar cealaltă jumătate in subteran. Provocare mare! 🙂 Câştigătorul va fi cel care a făcut cât mai multe ture în timpul alocat.

foto-cristian-vasile-igu-ro_06

Organizatorii au editat chiar și un clip prin care arată cât de variat este traseul şi cât de frumoasă este zona.

Recomandarea lor este să veniţi cel puţin cu o zi înainte. Sâmbătă puteţi face împreună cu prietenii sau familia trasee de bicicletă în zonă, puteţi chiar încerca de mai multe ori traseul concursului, iar duminică vă puteți delecta cu ceva mai incitant, concursul de cross country.

Organizatorii evenimentului sunt: SALROM – Societatea Naţională a Sării, Primăria Târgu Ocna, AS. Transalpin Bike.

Programul complet al concursului este afișat pe site. De asemenea, aveți la dispoziție și o hartă cu locul în care trebuie să ajungeți, în caz că nu cunoașteți zona. Iar ca să fiți la curent cu ultimele informații legate de cursă, urmariți site-ul și pagina de facebook a evenimentului.

Credit foto: Cristian Vasile – igu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *