The Challenge termina cu bine cursa de Half Ironman de la X Man Romania, Oradea

Trei luni au mai ramas pana in octombrie cand echipa The Challenge se va aventura in cursa care le va schimba viata. Poate suna a cliseu, dar sa ca sa treci un astfel de test, trebuie sa fii un pic nebun 🙂 Si nu vorbim de cursa de Half Ironman de la X Man Romania, organizat la Oradea, la care au participat si muschetarii, ci de Ironman-ul din Barcelona.

Dar pana la ironman, haideti sa aflati despre experienta pe care au trait-o saptamana trecuta la Oradea.

Half Ironman: 1,9km inot, 90km bicicleta si 21km alergare. 

Tinand cont de faptul ca am stat in total 18 ore in masina (dus-intors) cred ca asta poate fi considerata a patra proba a concursului! Dupa Triatlonul “Fara Asfalt” de la mare am fost din nou impreuna la linia de start + bonus un prieten care ni s-a alaturat in toata aventura asta de la Oradea – Ciprian Popa.

Incalzirea ne-am facut-o in cetatea din Oradea, printre nuferi, ziduri vechi si in liniste… Ne-a tzatzait fundul cand organizatorii au zis ca s-ar putea sa avem parte de averse de ploaie in ziua concursului. Ne uitam dubios la cauciucurile noastre slick si nu ne venea sa trecem pe la magazin pentru unele cu profil de ploaie. Incurajati de faptul ca vineri nu a plouat (desi asa se anuntase) am decis sa nu luam altele – si bine am facut. Ziua concursului a fost perfecta, meteorologic vorbind, asa ca orice urma de scuza a disparut din vocabular 😀

In zona de tranzitie am admirat “rachetele” concurentilor profesionisti sau cu vechime in ale triatlonului dar ne-am mangaiat cu drag proprii “bolizi” pe doua roti. Le-am dat o carpa si-un ulei si i-am pregatit de munca.

Inot, bicicleta, alergare…marea provocare!

Apa ameninta sa fie rece dar a fost numai buna de scaldat, chiar daca nu am renuntat la neoprene. Pentru a pre-intampina frecarile neprietenoase dintre cauciuc si piele am decis sa recurgem la o solutie ieftina dar eficace – crema de galbenele. Nici urma de iritatie in locurile sensibile si in plus mirosul de galbenele nu e tocmai rau. Cei 1,9km de inot i-am parcurs fiecare in ritmul pentru care am fost pregatiti, de la mai bine la mai incet dar fiecare din noi s-a comportat onorabil. In tranzitie s-a vazut experienta Ioanei si a lui Silviu care s-au miscat destul de bine, Paul si Ciprian parca au compus o jumatate din “Luceafarul” pana au iesit dar intr-un final s–au urcat pe biciclete 😉

Am avut trei ture de dealuri prin satele din jur iar la capatul celei mai grele urcari statea o biserica. Am incercat sa avem o gandire pozitiva ori de cate ori am finalizat urcarea pana acolo dar de fiecare data am esuat si ganduri mai putin cuviincioase au iesit la suprafata. Peisajul a fost frumos, unii concurenti nu se puteau abtine si se opreau din cursa pentru a hidrata copacii, punctele de alimentare au fost bine aprovizionate si oamenii ne asteptau de fiecare data cu o vorba buna si un pahar de apa in mana – multumim!

Ultima proba, cea de alergare, a fost cea care ne-a testat si fizic si psihic. Sa dai 19 ture aceluiasi parc – no fun, dar atmosfera a fost faina, muzica buna, stafidele dulci, bautura izotonica din plin, bureti cu apa pentru toata lumea, asa ca a iesit bine.

A fost un test foarte bun pentru a vedea unde suntem ca nivel de pregatire, unde trebuie sa muncim mai mult si cum sa adaptam planul de nutritie din timpul cursei. Ne-am intors acasa sanatosi, Ioana a prins podiumul la fete si acum punem la cale planul de pregatire pana in octombrie.

thechallenge1

Povestea merge mai departe! Echipa va asteapta si pe voi la sesiunile de antrenament pe care le desfasoara in mod constant. Urmariti-i in continuare pe blog si pe pagina lor de facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *