Festivalul sportiv TriChallenge Mamaia: aventura pentru participanti si voie buna pentru spectatatori si sutinatori

Trichallenge Mamaia, 16-17septembrie 2017Sambata si duminica (16-17 septembrie 2017), statiunea Mamaia va imbraca, pentru al noualea an la rand, hainele sport si va primi in centrul ei cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est si Balcani – TriChallenge. La start este 1.200 de participanti din Romania si din strainatate, care vor inota, vor pedala si vor alerga.

Evenimentul, ajuns la a IX-a editie, reprezinta si o metoda inedita de promovare a litoralului romanesc, Mamaia fiind deja consacrata pe harta internationala a competitiilor sportive importante. Manifestarea se va desfasura si anul acest sub forma unui festival sportiv, avand trei componente:

*sambata, 16 septembrie – probele de triatlon pentru sportivii amatori si profesionisti;

*duminica, 17 septembrie – TriKids – cros, aquatlon si duatlon pentru copii;

*duminica, 17 septembrie – Crosul “Beach Run”

Proba de alergare se desfasoara, in premiera, pe promenada din Mamaia, in conditii de siguranta, pe o suprafata plata suta la suta, inotul se va desfasura in mare, iar proba de bicicleta pe sensul de mers spre Constanta. 

Programul zilei de sambata

Probe individuale

9:00: start proba supersprint: 400 m inot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare
9:20: start proba sprint: 750 m inot + 20 km ciclism + 5 km alergare
11:00: start proba olimpica: 1.500 m inot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Probe de echipa

9:45: start stafeta sprint – 750 m inot + 20 km ciclism + 5 km alergare
10:15: start stafeta olimpica – 1.500 m inot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Programul zilei de duminica

TriKids Challenge – cros, aquatlon si duatlon pentru copii

Festivalul TriChallenge Mamaia continua duminica cu TriKids, competitie ce curprinde trei probe: cros, aquatlon si duatlon si este dedicat tuturor copiilor care iubesc inotul, mersul pe bicicleta si alergarea.

Copiii cu varste cuprinse intre 9 si 13 ani vor avea ocazia sa se intreaca incepand cu ora 8:30 la duatlon, si de la 10:30 la aquatlon, iar princhindeii intre 7 si 8 ani se vor intrece, de la 10:00, la cros.

Crosul “Beach Run”

Tot duminica, promenada din Mamaia se va transforma in pista de alergare pentru iubitorii de miscare. Pentru al treilea an consecutiv, in cadrul TriChallenge Mamaia, va avea loc un cros pe distanta de 4 kilometri, cu start de la ora 12:00. Crosul Beach Run va inchide practic seria intrecerilor sportive si va deschide festivitatea de premiere.

Evenimentul este organizat de subsemnatii 🙂 , in parteneriat cu Primaria Municipiului Constanta si Federatia Romana de Triatlon.

Partenerii evenimentului sunt: Skoda Romania, BCR, Intersport, TYR, PowerBar, Vega Hotel, Bellotto, Dorna, Ciuc, Trisport, Spokes, Gral Medical, Felt, 140 batai pe minut, 3M.

Parteneri media: Europa FM si Running Mag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *