Distractie in aer liber, surprize, momente in premiera si multa voie buna la Maratonul Olteniei, editia a V-a

Maratonul Olteniei 2017, powered by CEZ Romania: 574 de concurenti, 4 probe de concurs, 2 zile de distractie โ€“ 26 si 27 august, 1 cerere in casatorie, toate sub melodia oficiala a evenimentuluiNewsletter Maraton Romana

Numerosi iubitori de sport din tara cat si din strainatate, sustinatorii acestora, autoritatile locale si judetene, organizatorii, dar si cei aflati in trecere prin Parcul Zavoi din Ramnicu Valcea au facut din cea de-a cincea editie a Maratonului Olteniei un eveniment de succes.

Editia din acest an a Maratonului Olteniei a adus o premiera in tara noastra: prima tema muzicala compusa pe baza batailor inimilor catorva sportivi participanti la tura de recunoastere a traseului de MTB, printre care si CEO-ul Grupului CEZ in Romania, Martin Zmelik. 

Premierele au continuat si in prima zi de concurs, dedicata iubitorilor de MTB care si-au testat rezistenta pe cele doua trasee de 33 km, respectiv 51 km. 261 de sportivi au luat startul in probele de MTB, fiind incurajati de Eduard Novak, singurul campion paralimpic al Romaniei, care le-a urat participantilor sa se bucure de sportul favorit in aer liber si sa tinteasca catre podium.

Proba lunga de MTB a adus o surpriza si o premiera pentru eveniment, zona de finish fiind cu ocazia acestei editii si scena unei cereri in casatorie. Catalin Maxim, concurent la proba de 51 km, a pedalat cu inelul de logodna la purtator, surprinzandu-si iubita aflata in galerie cu o promisiune pe viata. Acesta a primit si premiul pentru curaj din partea Grupului CEZ in Romania, precum si doua biciclete MTB, pentru el si perechea lui, cu care sa concureze la urmatoarea editie a Maratonului Olteniei.

Si iubitorii de alergare s-au reunit in numar mare in a doua zi a evenimentului, la linia de start numarandu-se 313 concurenti, care si-au testat limitele in probele de Cross, 10,5 km si Semimaraton, 21,5 km.

Maraton-Oltenia, MTB

Rezultatele de la cursa de MTB le puteti consulta pe – www.maratonulolteniei.ro/rezultate-mtb, iar cele de la Trail Run pe  – www.maratonulolteniei.ro/rezultate-trail.

Eforturile concurentilor au fost rasplatite cu un fond de premiere in valoare de peste 40.000 de RON constand in produse sportive si premii in bani, vouchere de test drive pentru doua zile cu masini Toyota si multe alte surprize.

Nu numai adultii au avut posibilitatea de a se bucura de sport in aer liber, Parcul Zavoi gazduind si concursuri de alergat dedicate celor mici, cu premii de pana la 4.000 RON in produse. Copiii care nu au participat la curse au gasit numeroase motive de distractie, construind o turbina eoliana din piese Lego sau participand la jocuri colective (baschet, fotbal, atletism), in zona dedicate sporturilor de familie.

Noua generatie de sportivi de la Maratonul Olteniei

Zonele tematice pentru distractie si relaxare amplasate in Parcul Zavoi au strans vizitatori care s-au bucurat de distractie in aer liber, alaturi de prieteni. Acestia au avut de ales intre zona de activitate in grup, cu baschet, fotbal, atletism, jocurile โ€žAll against oneโ€ olympics cu o serie de provocari distractive contra cronometru, episoadele si filmulete vizionate cu ajutorul ochelarilor 3D/VR, cabina foto, zona copiilor, precum si zona de rezultate live.

Angajatii CEZ salveaza vieti

Cauza nobila a acestei editii a Maratonului Olteniei a avut si o componenta de voluntariat in randul angajatilor CEZ care au donat sange pentru a salva vieti. 59 de angajati CEZ din Slatina, Pitesti, Craiova, Targu-Jiu si Ramnicu Valcea si-au adus aportul la salvarea a 177 de vieti, in contextul unei lipse acute a rezervelor de sange disponibile in spitale.

Maratonul Olteniei โ€“ sport in aer liber pentru o cauza nobila

Asa cum ne-am obisnuit, Maratonul Olteniei este un eveniment powered by CEZ Romania, care imbina promovarea unui stil de viata sanatos cu o cauza nobila.

Cea de-a cincea editie a evenimentului are drept beneficiar Centrul de Transfuzii Sanguine Valcea, care va fi dotat cu aparatura medicala performanta ce va fi achizitionata din taxele de inscriere si donatiile participantilor, suma completata de Grupul CEZ in Romania.

Evenimentul a fost sustinut de Adrem si RC Europe in calitate de parteneri Platinum, Ciga Energy, firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, AEM si Sloop in calitate de parteneri Gold si EY Romania, Fine Consulting, Comranado, Ness, Inform Lykos, Ericsson si Toyota – parteneri Silver.

Evenimentul este organizat cu sprijinul HyperSport si subsemnatii ๐Ÿ™‚ , fiind sustinut de Federatia Romana de Ciclism si de Primaria Municipiului Ramnicu Valcea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *