VeloParlamentari in tandem 2.0

Duminica, 6 mai 2012 a avut loc un eveniment inedit in peisajul ciclismului urban din capitala: VeloParlamentari in tandem 2.0. Smartatletic si Asociatia Bate Saua sa Priceapa Iapa s-au alaturat demersului initiatorilor – Alina Gorghiu & Asociatia O Sansa pentru Viitor, ca parteneri de organizare.

Provocarea a fost sa scoatem politicienii la o plimbare cu bicicleta, formand un tandem simbolic, cu bloggerii. Bravo lor, celor care au acceptat provocarea si au participat la eveniment.

VeloParlamentari in tandem 2.0 a avut 2 componente: una online (un exercitiu prin care bloggerii, jurnalistii si orice persoana activa in online au contactat un om politic pe care l-au invitat sa pedaleze) si una offline (plimbarea propriu-zisa).

Iata cum a fost cu desfasurarea de forte intr-un film + o galerie foto via echipa de la pasiunea.eu, partener media oficial al VeloParlamentarilor:

Pentru ca, dincolo de concursurile si competitiile pe care le organizam si/sau la care participam, suntem si biciclisti urbani, am sustinut din prima evenimentul si obiectivele lui:

  1. intelegerea si constientizarea avantajelor folosirii bicicletei, ca mijloc de transport alternativ – sanatate, economie de timp si carburant, un oras mai putin poluat si aglomerat, agrement
  2. dialog social (autoritati publice locale & centrale – vocea rotilor din societatea civila; inclusiv dialogul 2.0)
  3. sport in aer liber, intr-o zi de weekend

Pe 6 mai a fost primul apel. Speram ca va urma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *