Triada MTB 2013 incepe in curand

V-ati pregatit bicicleta pentru munte?

Pentru ca sambata, 23 iunie, incepe Triada MTB 2013 – o serie de competitii de mountain bike cross country in diferite formaturi deschisa atat sportivilor legitimati cat si celor amatori si cuprinde trei etape ce fac parte din calendarul competitional al Federatiei Romane. Asadar, tot ce trebuie sa faceti este sa va rezervati ziua de sambata si sa porniti spre Brasov pentru a participa la prima etapa a Triadei.

 

 

Brasov XCM este competitia ce deschide seria Triada MTB 2013. Aceasta cuprinde un Cross Country Maraton dar si un traseu mai scurt, pentru cei cu pregatire fizica ceva mai redusa. Cele doua trasee sunt:

– traseul lung de cca 69 km, cu o diferenta de nivel de cca 3 000 m;

– traseul mai scurt, de cca 39 km si cu o diferenta de nivel de cca 1 400 m.

Programul complet al competitiei este descris pe pagina dedicata.

Organizatorii anunta premii valoroase pentru Brasov XCM. Daca sunteti curiosi, aruncati o privire aici.

 

 

 

 

A II-a etapa a Triadei MTB este Paltinis Stage Race, competitie ce presupune 2 zile de concurs (20- 21 iulie 2013):

 – sambata: Cross Country circuit (XCO) de aprox. 5km. Traseul XCO pentru amatori va fi unul accesibil din punct vedere tehnic pentru orice mountain biker de nivel mediu.

– duminica: circuit XCP, de aprox. 40km, cu o diferenta de nivel de 1.800m.

Traseele pentru cele 2 concursuri vor fi detaliate in curand, pe site-ul dedicat. Timpii celor două zile se vor cumula si vor da timpul total pe baza caruia se vor calcula punctele acestei etape.

Detalii despre programul complet al celor 2 zile il puteti accesa pe site-ul evenimentului.

 

 

Geiger MTB Challenge este etapa a III-a din seria de competitii Triada MTB si cea care incheie programul. Aceasta se desfasoara pe data de 18 august 2013. Aflata deja la a VI-a editie, Geiger va propune, ca in fiecare an, 2 trasee deja cunoscute + un traseu special.

Traseu A: Lung – 100 km – cu o diferenta de nivel de 3.500 m
Traseu B: Scurt – 50 km – cu o diferenta de nivel de 1.350 m
Traseu C: Family – 20km – traseu organizat special pentru categoria “Family” unde pot participa in echipa un copil si parintele acestuia.

Si pentru aceasta ultima etapa programul este de gasit pe site-ul dedicat Triadei.

 

Aceasta serie de competitii va avea un clasament general al carui scop este, pe de o parte, premierea celor mai buni mountain bikeri din Romania, iar pe de alta parte, posibilitatea fiecarui participant de a se evalua în comparatie cu ceilalti competitori din intreaga tara.

Inscrierile pentru toate cele 3 etape se fac pe site-ul Triada MTB si tot acolo este de gasit si lista cu concurentii inscrisi. Plus, pe pagina de Facebook o sa gasiti ultimele noutati despre fiecare competiei in parte.

Triada MTB este organizata de ProCycling Team.

Eveniment recomandat de smartatletic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *