Ofensiva asfaltului si asaltul insulei la Cursa Dunarii Calarasene, 1-2 octombrie 2016 

Pregatiti bicicletele pentru Cursa Dunarii Calarasene, editia a III-a!

In primul weekend din octombrie ne vedem la Calarasi, pentru cea de a treia editie Cursa Dunarii Calarasene. Vor fi doua zile pline de competitie, 1-2 octombrie, intr-un cadru natural deosebit:

  • cursa de sosea este ultima etapa din Road Grand Tour, cea mai importanta competitie de sosea din Romania, initiata de Alex Ciocan, si va gazdui cea de a doua editie a Campionatului National de Tandemuri.
  • cursa MTB si cursa prichindeilor se va desfasura pe un traseu mirific, pe Insula Mare a Ialomitei, inconjurati de Dunare.
Inscrie-te pana la 31 august si prinde taxa promo de 50 lei!
 

INSCRIERI
Inscrierile online sunt deja deschise pentru toate cursele. Pana la 31 august beneficiati de taxa promo la cursa de MTB – 50 lei! 
Pentru inscrieri la MTB, tandem si cursa prichindeilor (participare gratuita) accesati: http://smartatletic.ro/cursadunarii/inscrieri.
Pentru inscrieri cursa sosea accesati: http://www.roadgrandtour.ro/cursa/2016-cursa-dunarii-calarasene.

PROBE SI TRASEE
Ziua 1, sambata, 1 octombrie – Ofensiva asfaltului
* Clasica de 72 – cursa de sosea, 72km, etapa din Road Grand Tour; pentru iubitorii asfaltului si ai vitezei; juniori & seniori, fete si baieti;
* Campionatul National de Tandemuri – va fi o competitie organizata in parteneriat cu Asociatia Tandem; traseul – la fel ca in Clasica de 72; la editia trecuta au participat 11 echipaje, haideti sa batem recordul anul asta!
Traseul cursei de sosea este detaliat AICI.

Ziua 2, duminica, 2 octombrie – Asaltul insulei
* Cursa insulei – cursa offroad unica in Romania: incepe cu traversarea Dunarii (Bratul Borcea) cu barca si start&finish pe Plaja Mare din Calarasi; un traseu mirific de aprox 50km (+/-10%, functie de cotele apelor Dunarii), plat, cu nisip fin thailandez, drumuri de caruta si poteci prin paduri care ies de sub Dunare doar cand cotele apelor sunt pe minus, pe dig si prin lanuri de floarea soarelui si plantatii de Paulownia;
* Intrecerea prichindeilor – pentru copiii pana in 7 ani
Traseul cursei de MTB este detaliat AICI.

CATEGORII SI PREMII
Fondul de premii va fi de peste 4000 Euro (cash & in produse si servicii sportive, in produse la tombola). Categoriile de premiere sunt detaliate AICI.

PROGRAMUL detaliat, pe cele doua zile, AICI.
La finish, dupa ce veti termina cursa, stam sa depanam impresii la o portie buna de saramura de crap cu mamaliguta.

Join the event! Cursa Dunarii Calarasene 2016 pe facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *