Maratonul Bucegilor 2013 sau cum se vede lumea pe doua roti in varf de munte

Vara asta inarmeaza-te cu o bicicleta tare si pregaseste-te de o competitie montana plina de aventura! Nu sunt vorbe in vant, ci e pe bune! Pe 4 august 2013, in cadrul festivalului Padina Fest, se intampla a treia editie a Maratonului Bucegilor, o intrecere MTB cross country, dedicata tuturor mountainbikerilor, de la amatori entuziasti, pana la competitori caliti si experimentati, dar si iubitorilor de munte. Unde mai pui ca totul se intampla intr-un cadru spectaculos si la o altitudine de pana la 2000 de metri.

Traseul de concurs este tipic de cross-country, intr-un peisaj fascinant si va avea aproximativ 40km iar diferenta de nivel este de 1000m. Startul competitiei se va lua de pe platoul Lunca Padinii si va trece pe langa numeroase obiective turistice: Lacul Bolboci, Saua Dichiului, Babele, Sfinxul, Valea Dorului, Piatra Arsa, Cerdacul si Pestera. Sigur nu vreti sa pierdeti ocazia de a va bucura de frumusetea traseului si de farmecul competitiei!

Ce se mai intampla pe Platoul Padina din Muntii Bucegi o sa va spunem tot noi. Are loc a patra editie a festivalului Padina Fest, mai exact in perioada 31 iulie – 4 august 2013, in cadrul caruia se vor petrece multe actvitati montane, workshopuri, concerte si intreceri sportive chiar in mijlocul naturii. Cu aceasta ocazie, Padina Fest promoveaza muntii Bucegi si turismul la mare altitudine, dar incearca in acelasi timp sa creasca gradul de educare montana si sa conserve patrimoniul natural. Maratonul Bucegilor isi propune sa sutina sportul ca stil de viata, indiferent de profesie sau varsta.

Daca sunteti curiosi sa aflati despre cum a fost la editia trecuta, o sa vedeti chiar aici. Inscrierile la competitie sunt si ele in toi si doar la un click distant de voi, iar biletele pentru festival sunt disponibile în reteaua myticket.ro. Festivalul are si o pagina dedicata pe Facebook, asa ca puteti sa dati buzna si acolo.

Editia 2013 se bucură de implicarea Volksbank, Generali Asigurari, Dorna şi Federaţia Română de ciclism care cred in ideea de sport ca mod de viata. Padina Fest implica o logístică impresionantă la care isi aduc contribuţia 360 Revolution, Consiliul Judetean Dambovita, Primaria Moroeni, echipele de salvamontisti, Hotelul Pestera, cabanierii din zona si Administratia Parcului Natural Bucegi. Partenerii media ai maratonului sunt Radio Guerilla, dirt Bike, SmartAtletic, Ciclism.ro, Liber în miscare, Bike Time.ro, CarpatBike si multi altii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *