EcoMarathon, un eveniment de alergare montana preferat de smartatletici

Sambata, 11 mai 2013, s-a desfasurat cea de-a IV-a editie a EcoMarathon, o competitie de alergare montana dedicata celor care iubesc  natura, micarea si alergarile montane. Evenimentul este organizat anual de catre Centrul de Ecologie Montana, in localitatea Moeciu de Sus, judetul Brasov.

Competitia a avut doua probe: cea de marathon, care inseamna aproximativ 42km si cea de cross care se desfasoara pe o distanta de 14km. La start au luat parte aproximativ 990 de participanti din 21 de tari. Vremea a fost extrem de prietenoasa si prielnica alergarii. Traseul competitiei este unul spectaculos, cu privelisti incantatoare, iar atmosfera este una placuta. Parca toti participantii se cunosc intre ei, comunica unii cu altii atat pe traseu, cat si inainte si dupa competitie si se incurajeaza reciproc. Nu ai cum sa nu te indragostesti de alergarea montana dupa o astfel de experienta!

Noi, Echipa smartatletic am alergat, ne-am bucurat din plin de peisajele montane din jur si am terminat fericiti atat cei 14 km, cat si 42 km de alergare pe munte. Echipa de la proba de cross a fost formata din: Vlad Stoica, Bogdan Antohe, Chelu Adrian, Pintea Andrei si Claudia Sofron, iar cei doi curajosi care au termint cursa de 42 km sunt Vali Bugoi si Silviu Secareanu.

Si mai avem o veste buna! Cristian Lutic, parte din Echipa Smartatletic, a ocupat locul II la cross, din cei 528 de participanti la aceasta proba. Fata de noi, amatorii, Cristi devine un adevarat sportiv de performanta si ne mandrim cu asta.

EcoMarathon este de departe cea mai frumoasa competitie de alergare Montana din Romania, iar noi vrem sa ajungem si la editia de anul viitor.

Felicitari tuturor participantilor care au luat startul si au trecut finish-ul acestei competitii minunate si totodata felicitari organizatorilor si voluntarilor care au facut tot posibilul ca acest eveniment sa fie unul reusit. Abia asteptam urmatoarea editie!

Mai jos sunt cateva imagini de la EcoMarathon, iar galeria foto extinsa o gasiti si pe pagina noastra de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *