13 aprilie 2014, Balcaniada de Duatlon Brasov

Trebuie sa recunoastem: Brasovul devine un oras din ce in ce mai sportiv. O serie de evenimente importante au loc acolo, in acest an. Nu spunem ca anii trecuti au fost mai lipsiti de activitate, dar 2014 este unul in care orasul din inima tarii este in centrul atentiei sportivilor atat amatori, cat si profesionisti.

Semimaratonul Brasov este concursul ce da startul competitiilor sportive, fiind urmat de duatlon si triatlon. 

Noi insa va invitam la prima editie a Campionatului Balcanic de Duatlon ce va avea loc pe 13 aprilie. 

Campionatul-Balcanic-de-Duatlon-Brasov-2014

Balcaniada de Duatlon este o competitie cu un caracter unic printre concursurile de gen duatlon din Romania si tarile invecinate, atat prin gradul de dificultate al traseului si frumusetea acestuia, cat si prin pozitionarea centrala a orasului Brasov in Romania.

Traseu si inscrieri, categorii si distante

Traseul va fi in centrul vechi al Brasovului, pe sosea, drumul fiind inchis in totalitate tocmai pentru a le insufla brasovenilor dragostea pentru sport, dar si pentru miscare in general. Consultati harta cu traseele pentru o mai buna orientare in ziua evenimentului.

Se pot inscrie atat cei mai experimentati, cat si amatorii, la individual sau la stafeta. Inscrierile se fac online, pe site-ul competitiei. Toti concurentii trebuie sa posede licenta FRTRI. Daca nu au o legitimatie valabila, pot opta pentru licenta de 1 zi. Lista participantilor inscrisi poate fi vizualizata aici.

Concursul este deschis si copiilor peste 13 ani, care participa la categorie proprie. Cele 2 probe in care se vor intrece participantii sunt bicicleta si alergare. Aflati aici categoriile de varsta si distantele pentru fiecare in parte:

  • cadeti (13-15 ani): 2,5km alergare, 10km bicicleta, 1,25km alergare
  • juniori (16-19 ani):  5km alergare, 20km bicicleta, 2,5km alergare
  • amatori (age groups): 5km alergare, 20km bicicleta, 2,5km alergare
  • stafeta: masculin, feminin, mixt: 5km alergare, 20km bicicleta, 2,5km alergare
  • elite: 5km alergare, 20km bicicleta, 2,5km alergare

Program si premii

Programul de predarea al kiturilor, desfasuratorul evenimentului si alte detalii de acest gen sunt descrise in sectiunea program de pe site. Va asteapta premii in valoare de 2400 Euro si o experienta sportiva inedita.

Ca sa fiti la curent cu ce va pregatesc organizatorii, urmariti pagina de facebook si site-ul competitiei

afis duathlon 18 x 28,2

Concursul este organizat de Asociatia Sapte Scari, cu sprijinul ETU (European Triathlon Union) si al Federatiei Romane de Triatlon si este inscris in calendarul Uniunii Internationale de Triatlon (ITU).

One thought on “13 aprilie 2014, Balcaniada de Duatlon Brasov

  1. […] sustinem Balcaniada de Duatlon Brasov, pe 13 aprilie […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *