[VIDEO] Cum e un START in Turul Ciclist al Sibiului

Multi dintre noi participam la concursuri de maraton, duatlon, triatlon. STARTUL reprezinta unul dintre acele momente in care simtim, din toate incheieturile ca tot ce este in jurul nostru ne apartine. Ca detinem controlul tuturor butoanelor. Poate un gram, doua de emotie. Multa adrenalina. Si dorinta de a ne bucura de o cursa cat mai frumoasa.

Ca spectator si ca organizator, starile sunt putin diferite. Vorba ceea… prietenii stiu de ce 🙂

Zilele astea, la Turul Ciclist al Sibiului, ne-a incercat si pe noi emotia unor starturi complet diferite de ce am vazut, trait si organizat pana acum. Sa o luam pe rand, pe secvente si pe filmari.

*** START in PROLOG ***

Un loc special amenajat, in Piata Mica din Sibiu. Startul inseamna defapt…mai multe starturi. Din minut in minut, cate un ciclist. In total, 117 starturi. Distanta: 2.5 km prin inima Sibiului. Primul care a plecat a fost Cesar Bihel din Echipa Differdange-Losch, la ora 18:30. Ultimul start i-a apartinut castigatorului de anul trecut, Victor de la Parte (din echipa SP Tableware, Grecia).

Clasamentul Prologului, aici

Haideti sa il urmarim la start pe Ilias Periklis, campionul mondial la MTB, component al echipei SP Tableware din Grecia. Un sportiv desavarsit si un om deosebit. Am avut ocazia sa il cunoastem mai bine, petrecand ore pretioase in compania lui, de la Aeroportul Otopeni pana in Sibiu. 🙂

START de ETAPA

Am ales Etapa a II-a pentru exemplificare. 184.5 kilometri, pe ruta Sibiu-Voila-Paltinis. Startul s-a dat din Piata Mare, intr-un cadru ideal pentru spectatori. Start compact, in ordinea clasamentului. Dupa trecerea plutonului, defilarea masinilor oficiale + echipajul tehnic, pe sub poarta.

Primul care a terminat cei 183 km a fost Markus Eibegger de la Gormetfein Simplon, in 4h44’47”, urmat la doar 7″ de italianul Davide Rebellin (favoritul si… castigatorul Turului). Ultimul ciclist ajuns la Finish (la o distanta orara de 30’20”) a fost sarbul Nikola Kozomara.

Clasamentul oficial, aici

Spectacolul de la finish-ul din Paltinis, aici

START CONTRATIMP

Si haideti sa incheiem cu un start de semietapa (etapa 3A, penultima). Care a fost un contratimp, la fel ca in prolog. Dar pe o distanta de 11.4km, intr-un cadru natural aparte: Muzeul Astra. Viteza medie: 48.55 km/h. Pana sa iei startul propriu-zis, treci prin alte 2 proceduri: semnarea panoului si controlul bicicletei. Victor de la Parte, castigatorul de anul trecut, va arata ce inseamna experienta unui start de contratimp.

Clasament etapa 3A, aici

Album foto etapa, aici

Concluzia? Daca ati citit randurile de mai sus si v-ati uitat la montajele video cu secventele din start, in 2014 nu aveti voie sa ratati Turul Ciclist al Sibiului. Pe viu 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *