Turul Ciclist al Sibiului 2015 – prolog


Cateva mii de sp
ectatori au aplaudat miercuri seara in centrul istoric al Sibiului pe cei 120 de ciclisti care au concurat in spectaculosul Prolog al Turului Ciclist al Sibiului 2015.

TCS 2015 Prolog ©Sebastian Marcovici07022015 (3)

Cel mai bun timp – 3’21’’09 – a fost inregistrat de brazilianul Rafael Andriato  de la echipa pro-continentala italiana Southeast, participanta pentru prima oara la Turul Ciclist al Sibiului. Acesta a plecat la start printre primii, insa si-a mentinut suprematia de-a lungul intregii zile, astfel in etapa urmatoare va purta tricoul galben Carpatica.

TCS 2015 Prolog ©Sebastian Marcovici07022015 (5)

Spre finalul prologului a avut loc un spectaculos duel pentru suprematia pe podium, atunci cand Eduard Grosu a facut un circuit foarte bun si parea sa ameninte timpul lui Andriato. Grosu, care alearga sub culorile pro-continentalei Vini Fantini Nippo, era considerat unul dintre favoritii prologului, insa a facut cu noua zecimi de secunda mai mult decat Andriato (3’22”03), asa ca a trebuit sa imbrace doar tricoul rosu al celui mai bun roman. Pe locul 3 s-a clasat Kovač Maroš (3’22’’88) de la Kemo Dukla Trenčin, nimeni altul decat castigatorul prologului in 2013.

Cel mai bun tanar ciclist (sub 23 de ani) a fst italianul Davide Plebani (3’26) de la echipa Unieuro Wilier. Acesta a imbracat tricoul portocaliu Continental.

Traseul a serpuit pe strazile inguste ale centrului istoric incantand publicul si punand destule probleme ciclistilor participanti. De altfel aceasta dificultate constituie atractivitatea probei, in care ciclistii sunt obligati sa-si dovedeasca nu numai viteza, ci si indemanarea in abordarea numeroaselor viraje. Cele 15 viraje la 90 de grade de pe traseu au creat dificultatea principala a prologului, impreuna cu suprafata de competitie, care a reprezentat in proportie de 80 la suta piatra cubica, pe traseul de 2,4 km.

Si anul acesta Ioan Stoica, fost ciclist in echipa de aur a Romaniei si membru fondator smartatletic, este invitat de onoare la Turul Ciclist al Sibiului. Printre foarte multe titluri curerite, a castigat si Turul Regiunii Stalingrad, unde ultima etapa era in Sibiu.

 Ioan Stoicascan644R

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *