Maratonul Via Maria Theresia 2015 – cinci provocari pe un drum de poveste

In 8 August 2015 are loc a doua editie a maratonului Via Maria Theresia in Pasul Tihuta, Calimani. Indragitul maraton va avea anul acesta cinci probe: ultramaraton, maraton, semi-maraton si mountain-biking, dar sunt asteptati cu drag si participantii la drumetie.VMT11

Maratonul Via Maria Theresia se desfasoara pe un drum tematic construit in timpurile Imparatesei Maria Theresia, la vechea granita a Imperiului Austro-Ungar din Muntii Calimani. Poteca tematica este atat un indemn la practicarea sporturilor si miscarii in aer liber cat si o modalitate informala de educatie ce pune accentul pe interpretare, comunicare si informare intr-o maniera interactiva. Realizarea ei in muntii Calimani este o sansa pentru noi toti sa ne intelegem mai bine trecutul (istoria) si viitorul (cadrul natural si padurea) si sa le putem proteja.

Noutatea celei de-a doua editii o reprezinta proba de ultramaraton de tip circuit care masoara 81km cu o diferenta pozitiva de nivel cumulata de aproximativ 4700m. In cadrul acestei probe concurentii vor strabate creasta principala a muntilor Calimani, atat pe varfuri cat si pe curba de nivel.

Probele de ultramaraton, maraton, mountainbike si semi-maraton au ca punct de plecare Fosta Exploatare Miniera de sulf din judetul Suceva. Finish-ul primelor trei probe este la Piatra Fantanele, judetul Bistrita Nasaud. Traseul de semi-maraton are un punct de Finish diferit. Transportul intre Finish si Start, inclusiv a bicicletelor este asigurat de catre organizatori.

Traseul de mountainbike are dificultate mare si este recomandat biciclistilor cu experienta pe trasee tehnice.

Cei care doresc sa se bucure pe indelete de drumul de poveste se pot inscrie la probele de drumetie si pot alege intre patru trasee diferite unde vor fi asistati de ghizi si voluntari ai asociatiei.VMT8
VMT9

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *