Orasul din Romania cu cea mai multa fibra de carbon pe metru patrat

Ne simteam ca niste baieti de 8 ani intr-un magazin de jucarii

…Unde? Sibiu

…Contextul? Turul Ciclist al Sibiului

Timp de patru zile, orasul Sibiul a fost plin de biciclete de top, din fibra de carbon (fara exceptie). Ne-a placut in mod special felul in care mecanicii echipelor continentale sau pro continentale au grija de aceste bijuterii. Sunt adevarate ritualuri de ingrijire.

La masinile tehnice era activitate aprope non-stop. In permanenta se spala, greseaza, regleaza si repara. Mecanicii sunt obsedati de cautarea crapaturilor in cadru sau in cercurile rotilor de carbon. Exista un adevarat protocol de alegere a rotilor si cauciucurilor, in functie de calitatea asfaltului, proba si conditiile meteo.

Am discutat cu Michael Rasmussen despre cat de importanta este o bicicleta de calitate pentru un ciclist de top. Concluziile sunt cat se poate de clare: carbon, carbon, carbon dar nu in detrimentul sigurantei si al rezistentei. Nu se risca nimic din acest punct de vedere. E de preferat o bicicleta un pic mai grea, dar mai rezistenta decat una extrem de usoara, dar cu hibe de rezistenta. Unghiurile bicicletei sunt extrem de importante, deoarece ciclistul trebuie sa se simta perfect din punct de vedere al pozitiei. “Bicicleta trebuie sa fie ca o extensie naturala a corpului unui ciclist”, spunea un mecanic de echipa pro continentala. Noi il credem pe cuvant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *