Cursa de sosea si MTB, cursa de familie, cursa tandemuri si intrecerea prichindeilor. Toate la Cursa Dunarii Calarasene, 12-13 septembrie


 

Cursa de sosea si MTB, cursa de familie, cursa tandemuri si intrecerea prichindeilor, pe toate le avem la Cursa Dunarii Calarasene

Draga prieten,

Te asteptam in weekendul 12-13 septembrie la Calarasi, pentru cea de a doua editie Cursa Dunarii Calarasene. Vor fi doua zile pline de competitie, intr-un cadru natural deosebit.

La Cursa Dunarii poti alege una sau mai multe dintre cele 5 probe, in functie de gusturi (sosea/offroad) si de varsta (probe pentru prichindei, prichindei mai mari si oameni mari).
Sa le luam pe zile si probe:

Ziua 1, sambata, 12 septembrie – Ofensiva asfaltului

  •  cursa de sosea, clasica, de 71.5km, e ultima etapa din Road Grand Tour, cea mai importanta competitie de sosea din Romania – pentru juniori & seniori, fete si baieti; cu start festiv de la Km 0 al Calarasiului, pana la Km 4 (unde se da startul tehnic)
  • Campionatul National de Tandemuri (prima dupa 1989) – va fi prima editie dupa Revolutie (cea din 1989) si ne propunem sa devina traditie; pentru toti cei care vor sa pedaleze #intandem; va fi o competitie organizata in parteneriat cu Asociatia Tandem; traseul – la fel ca in Clasica de 71.5
  • Intrecerea prichindeilor pentru copiii pana in 7 ani; pe Str. Slobozia, un poligon special pentru ei

Ziua 2, duminica, 13 septembrie – Asaltul insulei

  • Cursa insulei – 53 km; este o cursa offroad  unica in Romania: incepe cu traversarea Dunarii (Bratul Borcea) cu barca, iar startul si finisul au loc pe Plaja Mare din Calarasi; este un traseu mirific, cu nisip  fin, drumuri de caruta si poteci prin paduri, pe dig.
  • Cursa de familie va avea un traseu de 3 – 5 km (in functie de vreme), prin padure; este un concurs pentru prichindeii de 7-13 ani care se vor intrece in familie; la aceasta proba se pot inscrie numai echipe de doi participanti, in formatul tata / mama / bunica / bunic + copil.
Inscrie-te si tu!
Inscrierile sunt deschise si se fac in limita locurilor disponibile:
* 150 la cursa de sosea
* 150 la cursa insulei – MTB

Fondul de premii <http://smartatletic.ro/cursadunarii/categorii-si-premii> va fi de peste 4000 Euro (cash & in produse si servicii sportive). La finish, dupa ce veti termina cursa, stam sa depanam impresii la o portie buna de peste cu mamaliguta. Facem noi cinste 😉

 

 

 

 

Evenimentul face parte din proiectul “Promovarea patrimoniului natural in zona Dunarii Calarasene prin ecoturism” si este finantat prin POP 2007-2013 si este organizat de Consiliul Judetean Calarasi, prin Centrul Cultural Judetean Calarasi.
Te invitam sa ne urmaresti si pe facebook pentru ultimele noutati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *