La sfarsit de sezon, Mamaia imbraca hainele sport. TriChallenge Mamaia 2016 – noutatile editiei 2016

Trichallenge-Mamaia-2016

Pe 10 septembrie 2016, Mamaia va fi gazda celei de a opta editii TriChallenge. Statiunea imbraca hainele sport si primeste in centrul ei cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est si Balcani. Lacul Siutghiol, Bulevardul Mamaia (din Navodari pana la Aqua Magic), parcarea de la Rex, promenada si plaja, toate vor fi insufletite de peste 1500 de participanti care vor inota, vor pedala si vor alerga.

Triatlonul imbina in mod armonios cele 3 discipline sportive (inotul, ciclismul si alergarea). Nu este doar un sport, ci si un stil de viata. Se spune despre triatlonisti ca sunt o comunitate aparte unde prietenia si sportivitatea sunt la mare pret.

De 7 ani, evenimentul ofera experiente sportive bogate tuturor participantilor care aleg sa isi petreaca un weekend in miscare alaturi de oameni frumosi care impart aceeasi pasiune. Pana acum s-au inscris deja peste 400 de participanti.

Care sunt vestile si noutatile acestei editii?

Dupa doua editii speciale, in care TriChallenge a fost gazda pentru Cupa Europeana (in 2014) si Cupa Europeana Premium (in 2015) unde s-au intrecut unii dintre cei mai buni triatlonisti profesionisti din lume, anul acesta evenimentul ia o pauza de la aventura organizarii acestei competitii. Se va concentra pe dezvoltarea curselor dedicate sportivilor amatori si copiilor, cu o infrastructura de concurs la cele mai inalte standarde, cu un accent sporit pe partea de entertainment si suport oferit participantilor.

TriChallenge se va desfasura si anul acesta sub forma unui festival, avand trei componente:

  • Competitia dedicata amatorilor si sportivilor profesionisti la Super Liga
  • TriKids – aquatlon si duatlon pentru copii
  • Crosul de seara – “Beach Run”

Competitia pentru amatori si sportivi profesionisti

Amatorii vor avea ocazia sa participe la proba care li se potriveste cel mai bine, atat la intrecerile individuale, cat si in cadrul celor de stafeta. Este deja o traditie ca TriChallenge Mamaia sa incheie seria competitiilor de triatlon de sosea din cadrul circuitului Federatiei Romane de Triatlon (Romanian Triathlon Series), iar evenimentul de la Mamaia este Grand Final.

Probele de alergare si ciclism se desfasoara pe sosea, in conditii de siguranta maxima, cu trafic oprit, pe o suprafata plata suta la suta si cu trasee diferite (pe Bulevardul Mamaia), iar inotul se face in Lacul Siutghiol, fiind foarte potrivit si pentru cei care doresc sa participe la primul lor triatlon.

Probe individuale

Proba supersprint: 400 m inot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare
Proba sprint: 750 m inot + 20 km ciclism + 5 km alergare
Proba olimpică: 1.500 m inot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Probe de echipa

Stafeta sprint – 750 m inot + 20 km ciclism + 5 km alergare
Stafeta olimpica – 1.500 m inot + 40 km ciclism + 10 km alergare

TriKids Challenge – aquatlon si duatlon pentru copii

Festivalul TriChallenge Mamaia va continua cu evenimentul dedicat copiilor si curprinde doua probe:

  • aquatlon (inot si alergare)
  • duatlon (alergare si bicicleta)

La intrecere se vor putea inscrie copiii cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani.

Crosul de seara “Beach Run”

Tot sambata, promenada si plaja din Mamaia se vor transforma in piste de alergare pentru iubitorii de miscare. Pentru al doilea an consecutiv, in cadrul TriChallenge Mamaia, va avea loc un cros pe distanta de 4 kilometri, accesibil pentru orice varsta si nivel de pregatire. Acesta va inchide practic seria intrecerilor sportive si va deschide festivitatea de premiere.

Sustinatorii si partenerii TriChallenge Mamaia 2016

Editia a VIII-a a competitiei TriChallenge Mamaia este sustinuta de Primaria Municipiului Constanta.

Partenerii evenimentului sunt: Skoda, BCR, Intersport, Ciuc, Felt, PowerBar, TYR, Bellotto si 140 de batai pe minut.

Parteneri media: Europa FM si Radio 21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *