Davide Rebellin. Cum sa castigi o etapa de Tur la 42 ani [VIDEO]

Finish Davide Rebellin TransfagarasanDavide este un monument de performanta al ciclismului profesionist cu un palmares fabulos din care mentionam doar castigarea clasicei Amstel Gold Race, Liege Bastogne Liege si purtator de tricou galben in Turul Frantei.

La varsta de 42 de ani reuseste sa castige prima etapa din Turul Ciclist al Sibiului, competitie de categorie 2.1, lasandu-l in urma (locul 6) pe la fel de titratul, dar mult mai tanarul Stefan Schumacher (castigator de etape in Turul Italiei, Turul Frantei si, nu in ultimul rand, loc 3 la campionatul mondial).

Batalia finala: Davide Rebellin vs Frederik Wilmann. Interpretata de Michael Rasmussen

Dar haideti sa vedeti de ce a castigat Davide Rebellin confruntarea cu Frederik Wilmann, intr-o dezbatere televizata aseara de DigiSport. Si ce urmeaza azi, in Etapa a II-a a Turului Ciclist al Sibiului

——-

În urma acestei etape, clasamentul general individual al Turului este condus de Davide Rebellin, care va îmbrăca azi tricoul galben. Tot Rebellin şi-a adjudecat şi tricoul verde al căţărătorilor, însă el va fi purtat de învinsul său, Frederik Wilmann. Şi tricoul alb al clasamentului pe puncte a ajuns tot la Rebellin, dar va fi purtat azi de următorul clasat, Matija Kvasina (Team Gourmetfein Simplon).

Tricoul albastru al sprinterilor a fost câştigat şi va fi purtat azi de Gediminas Kaupas de la Team Differdange, în vreme ce Lukas Pöstleberger (Team Gourmetfein Simplon) a câştigat tricoul portocaliu al tinerilor sub 23 ani. Adrian Niţu va îmbrăca tricoul roşu al celui mai bun român.

Clasamentul echipelor este condus de Christina Watches-Onfone cu timpul însumat de 11h43’57’’, urmată la doar trei secunde de CCC Polsat. A treia clasată este Team Gourmetfein Simplon la 2’58’’ de lider.

***clasamentul detaliat, pe pagina oficiala a competitiei

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *