Maratonul Olteniei, powered by CEZ România, la a șaptea ediție dedicată iubitorilor de alergare și cicilism

Ținutul Maratonului Olteniei îi provoacă pentru a șaptea dată pe cei mai curajoși iubitori de alergare și cicilism pentru a parcurge una dintre cursele de Trail Run sau MTB. Râmnicu Vâlcea, capitala Ținutului, își așteaptă cetățenii de onoare cu trasee antrenante, priveliști uimitoare și #energiepentrubine.

Din Parcul Zăvoi se vor da startul curselor, precum și fluierul de final, iar maratoniștii vor fi aplaudați atât la plecare cât și la sosire. Participanții la cursele de Trail Run vor parcurge, în funcție de traseul ales, curse de cros, semimaraton sau maraton.

Pentru cursa de 10,5 km, care se desfășoară la o altitudine de 300 m este recomandată o încălzire corespunzătoare înainte de începere. Aceasta are un start de o dificultate medie deoarece între al doilea și al patrulea kilometru este zona cea mai abruptă care necesită un ritm scăzut de urcare pentru conservarea energiei necesare pentru partea finală.

Cursa de 21 km este o provocare atât mentală cât și fizică, având o diferență de nivel de 600 m. Participanții trebuie să se hidrateze corespunzător atât înainte, în timpul cât și după cursă, deoarece este nevoie de un efort constant pe zona de urcare destul de lungă. Oprirea nu ar trebui să fie o opțiune; în jurul kilometrului 16 este ultima urcare care necesită efort, fiind aproape de linia de finish când poate interveni și o stare de oboseală.

Traseul de 42 km este, pentru cei mai curajoși iubitori de alergat, un adevărat test, având o diferență de nivel de 1300 m. Maratoniștii vor întâlni multe urcări și coborâri care necesită dozarea corespunzătoare a resurselor și a energiei. Antrenamentele trebuie să includă toate scenariile posibile înainte de cursă, pentru a fi pregătiți pentru orice situație ar putea apărea pe parcursul unui traseu atât de lung.

Cursele de MTB de 33 și respectiv 51 de km necesită multe antrenamente, o bicicletă echipată corespunzător traseului și pe voi pregătiți pentru o nouă aventură. Traseul scurt începe pe asfalt, iar primii 5 km sunt predominant în urcare cu o diferență de nivel de 300 m. De la kilometrul 3 până la kilometrul 5 se regăsește cea mai abruptă urcare în care este recomandat push bike. Concurenții trebuie să nu uite să își mute greutatea pe spatele bicicletei în zonele de coborâri abrupte și să păstreze poziția corpului deasupra roții din spate. Urmează 5 km de coborâre, începând de la kilometrul 11, dar atenție sporită la șleauri pentru a evita accidentarea, apoi continuă o urcare tot de 5 km cu o diferență de nivel de 350 m. Adevărate încercări există la km 22, unde terenul este destul de abrupt, iar la km 27,5 au parte o diferență considerabilă de nivel. În zonele de coborâre urmate imediat de urcare, trebuie schimbate treptat vitezele în timpul urcării fără a pune multă presiune în pedală, evitând forțarea și ruperea schimbătorului de viteze. Înainte de start este necesară verificarea tehnică a bicicletei: presiunea, ungerea lanțului și starea frânei.

La orice cursă ați decis să vă înscrieți, nu uitați să vă bucurați de zilele frumoase ale Maratonului Olteniei, de atmosferă și de oamenii din jurul vostru. Mult succes și spor la antrenamente pentru a da tot ce este mai bun pe 31 august și 1 septembrie!

Ediția din 2019 a Maratonului Olteniei este organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Râmnicu Valcea, HyperSport, SmartAtletic, beneficiind de suportul partenerilor Platinum Adrem și RC Europe; Ciga Energy în calitate de partener Gold; LeasePlan, Star Storage, Fine Business Consulting, ALM Power Group, Electroalfa, Epure Lizac, Comranado, Inform Lykos, Energobit, Venturo, Heinner, în calitate de parteneri Silver, fiind susținută de Intrarom, Sloop, Hotel Sofianu, Serve, Alka, cu sprijinul Realitatea, Europa FM, Adevarul, Running Mag, 321sport.ro (parteneri media) și Club Sportiv Lykaios, Cozia Racing Team, Buridava (parteneri locali).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *