Totul despre cele trei cauze sociale ale Maratonului Olteniei

Maratonul Olteniei continua tradiția de implicare socială și, anul acesta, prezintă trei cauze diferite, relevante la nivel local, în Oltenia.

Mecanismul de selecție a contribuției pentru o cauză este unul simplu – fiecare persoana care participa la competitie are ocazia sa aleaga, in ziua ridicarii kit-urilor de inregistrare, beneficiarul pe care il va sustine.

Cele trei cauze ale acestei ediții sunt:

Fundatia World Vision Romania – Paine si maine

Programul Paine si maine ofera servicii de tip afterschool in comunitatile cu risc ridicat de saracie si vulnerabilitate – mese calde si două ore de activitati educationale si ajutor zilnic. In prezent, acest program sustine 1.256 copii. Fondurile directionate din partea sportivilor Maratonului Olteniei vor fi folosite pentru a contribui la implementarea programului  in Valcea, prin dotarea cu piese de mobilier si echipamente a scolilor care ofera programe after-school. 

Asociatia „Little People” – Program zilnic de sprijin psihosocial pentru pacientii din Oltenia

Serviciile presupun programe zilnice de sprijin psihosocial pentru pacienti, evenimente complexe pentru supravietuitorii de cancer, servicii profesionale in coordonarea voluntarilor, sprijin material pentru spitale, prin renovarea salilor de joaca si donarea de echipamente medicale. In 2017 a inceput implementarea programului de suport psihosocial zilnic pentru pacientii de cancer din zona Olteniei. De la prima activitate si pana la sfarsitul anului trecut, 60 de copii si adolescenti cu afectiuni hemato-oncologice au beneficiat de sprijinul voluntarilor si psihologului Little People.  

Spitalul Judetean de Urgenta Valcea, cu sprijinul Crucea Rosie Valcea – Aparatura moderna AccuVein

O situatie comuna in randul pacientilor sectiilor de urgenta si al copiilor, care fac investigatii in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Valcea este ca, atunci cand este necesar sa li se extraga sange, multi dintre ei au dificultati in gasirea venelor. Acest lucru se traduce in incercari dificile si proceduri dureroase, care intarzie rezultatele. Situatia ar putea fi evitata prin achizitionarea unui dispozitiv AccuVein, care indica amplasarea venei, fiind adecvat pentru reperarea venelor periferice la proceduri medicale precum punctia venoasa. Peste 30.000 de pacienti ar putea beneficia anual de acest dispozitiv.

 

Text: Silviu Nicolescu

Poza: Maratonul Olteniei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *