Cauzele sociale ale Maratonului Virtual 20.20

Știm că noua realitate este un pic diferită față de edițiile anterioare ale Maratonului Olteniei însă noi credem că și în online putem păstra vibe-ul și entuziasmul pe care ți-l oferă tura perfectă de alergare sau MTB, dar și sentimentul pozitiv care derivă din sprijinirea comunității.

Așa cum v-ați obișnuit, evenimentul nostru este despre sport și multă #energiepentrubine 😀

Porțile Ținutului nostru sunt deschise în continuare pentru sportivii din țară și din străinătate care pot alerga/ pedala oriunde vor, și în același timp vor sprijini o cauză socială.

Kilometrii parcurși de voi devin kilometrii de bine la Maratonul Virtual 20.20.

Care sunt opțiunile voastre de fapte bune?

Anul acesta, Fundația Alex Tache, Fundația Regală Margareta a României, Asociația Vatra cu Idei sunt partenerii ONG ai Maratonului Virtual 20.20.

  • Fundația Alex Tache, prin proiectul Casa NEST,construiește în comuna Galicea, județul Vâlcea, o casă de tip familial pentru 12 copii abandonați care vor beneficia de educație, iubire și supraveghere.

 

Taxele voastre de înscriere dacă alegeți să sprijiniți Fundația Alex Tache vor fi direcționate către construcția casei de tip familial (dotări, finisaje interioare/exterioare – tencuieli, placări sau montarea instalațiilor termice, sanitare, electrice).

  • Fundația Regală Margareta a Românieia venit în sprijinul vârstnicilor din România încă din 1993, prin programe menite să combată izolarea și singurătatea și să ajute la creșterea calității vieții acestora, peste 180.000 de persoane vârstnice au primit sprijin de-a lungul timpului.

 

Suma pe care Fundația o va strânge în urma Maratonului Virtual 20.20 va fi direcționată către Telefonul Vârstnicului, o linie telefonică gratuită, națională, lansată în sprijinul seniorilor. Consilierii sociali oferă îndrumare precum și: informații actualizate despre serviciile sociale active în comunități, consiliere psihologică, sprijin practic sau emoțional, alinarea singurătății.

  • Asociația Vatra cu Ideiși al său proiect „Pădurea care vindecă” își propune amenajarea unui spațiu în pădure pentru realizarea unor ateliere de educație silvică pentru copiii din grădinițe și școli gimnaziale, pentru dezvoltarea unei noi atitudini responsabile față de mediu și sănătate.

 

Activitățile din proiect se vor desfășura în comuna Nicolae Bălcescu (sediul Asociației Vatra cu Idei) pentru copiii din comunele de pe Valea Topologului – Galicea, Milcoiu, Frâncești, Pietrari și municipiul Râmnicu Vâlcea.

 

Vreți să vă implicați și mai mult în cauzele sociale MO Virtual 20.20?

Pentru surplusul de #energiepentrubine, cetățenii MO Virtual pot adopta una sau mai multe cauze sociale din cele partenere și pot strânge donații online prin intermediul platformei www.galantom.ro, pe cont propriu sau cu prietenii.

 

Cum procedați?

În momentul înscrierii la una sau mai multe probe ale Maratonului Virtual 20.20, vi se creează automat un cont pe platforma www.galantom.ro, unde puteți susține voluntar o organizație nonprofit.

 

Pregătirea paginii de galantom necesită o aprobare din partea organizației pentru care ați optat la înscrierea în concurs.

 

După validarea paginii (efectuată de către cauza socială pentru care ați optat), vă puteți activa prietenii, colegii, cunoscuții, pe cei din mediile voastre sociale să contribuie alături de voi, prin donatii online (direct pe paginile voastre) la realizarea proiectelor în care voi credeți.

Partea frumoasă este ca ei pot să vă transmită și mesaje de încurajare.

 

Care sunt pașii să deveniți fundraiseri Galantom?

  1. Folosiți participarea la Maratonul Virtual 20.20 pentru a promova proiectul uneia dintre cele trei cauze sociale pe care doriți sa o susțineți.
  2. Organizația susținută pe galatom vă contactează pe email și vă validează paginile personale de fundraising pe Galantom, legate de Maratonul Virtual 20.20.
  3. Promovați pagina de fundraising online și offline în rețelele voastre sociale și îi încurajați pe câți mai mulți din jurul vostru să susțină alături de voi prin donații online.

 

Este un alt fel de crowdfunding în care cel care implementeaza campania sunteți voi, scopul fiind să susțineți dezvoltarea unor proiecte care aduc schimbare în comunitate, iar investitorii în această schimbare sunt chiar oamenii din jurul vostru.

 

Link-ul prin care vă puteți înscrie ca fundraiseri Galantom, dacă nu ați ales direct în formularul de înscriere este: https://sportiv.galantom.ro/events/view?id=868

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *