2.500 de sportivi de toate varstele vor alerga la Maratonul International Brasov powered by Telekom

In acest weekend, din Piata Sfatului – Km 0 al Brasovului se va da startul unuia dintre cele mai spectaculoase maratoane din Europa, eveniment la care vor alerga aproximativ 2.500 de sportivi de toate varstele din tara si din strainatate.

Editia a III-a a Maratonului International Brasov powered by Telekom Romania, isi deschide portile sambata, 20 mai, in Piata Sfatului. Aici vor avea loc sesiunea de predare a kiturilor, sport expo si cursele copiilor. Duminica, 21 mai, sarbatoarea sportiva atinge cotele cele mai inalte: incepand cu ora 8.00 se va da startul la toate cele 5 probe ale concursului: maraton, semimaraton, team run, 10.7km si 5.7km.

poster Brasov International Marathon 2017

Evenimentul sportiv, omologat de cel mai important for international din domeniu – AIMS, va alinia la start peste 100 de alergatori straini veniti din 21 tari, printre care: SUA, Canada, Italia, Germania, Spania, Regatul Unit, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Cipru, Olanda, Turcia, Franta, Polonia, Irlanda, Rusia, Chile, Republica Moldova. Acest lucru puncteaza nu numai anvergura internationala a competitiei, dar mai ales interesul crescut pentru turismul sportiv in Romania.

Traseul cursei a fost gandit astfel incat sa treaca pe langa cele mai importante obiective turistice ale municipiului Brasov si ale imprejurimilor: Piata Sfatului, Biserica Neagra, Strada Sforii, Livada Postei, Turnul Alb, Turnul Negru si, cireasa de pe tort – ajunge pana in Poiana Brasov, de unde si statutul de cel mai panoramic maraton de sosea din Romania.

“Am reusit sa aducem acest oras frumos acolo unde ii este locul – pe harta mondiala a maratoanelor, ceea ce inseamna ca l-am transformat, indirect, intr-un punct de atractie turistica pentru toti iubitorii de sport din lume. Chiar daca este o competitie, sunt convins ca nu vor lipsi zambetele, entuziasmul, dorinta de a lasa orice grija deoparte macar pentru cateva ore. Peisajul superb din Brasov si din imprejurimi nu are cum sa nu-ti transmita o stare de bine si pofta de alergare. Le multumim autoritatilor publice, Politiei si Jandarmeriei pentru tot spijinul acordat. Le mulțumim brașovenilor ca au raspuns in numar atat de mare invitatiei de a veni sa alerge la cursa populara. Speram sa vedem cat mai multi sustinatori pe marginea traseului si cat mai multa intelegere pentru blocarea traficului auto pe perioada desfasurarii evenimentului.” declara Bogdan Antohe, Race Manager

Premii substantiale pentru castigatori

Organizatorii si partenerii evenimentului au pregatit premii in valoare totala de peste 10.000 Euro. La toate cursele, primii clasati – atat la masculin si feminin, cat si in functie de categoriile de varste – vor primi premii in bani, cupe, diplome, produse si servicii sportive. In acelasi timp, niciun participant nu va pleca cu mana goala – efortul tuturor va fi rasplatit cu o medalie deosebita.

Vom alerga pentru o cauza nobila

Toti alergatorii de la Maratonul Internațional Brasov powered by Telekom vor ajuta copiii si adultii diagnosticati cu boli incurabile aflati in grija Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei. 15% din taxa de participare la probele competitive, precum si 100% din taxa de inscriere de la cursa populara vor fi donati cauzei umanitare, prin intermediul Fundatiei Telekom Romania.

Suntem bucurosi ca putem sustine si in acest an unul dintre cele mai importante evenimente sportive dedicate atat profesionistilor, cat si amatorilor. In primul rand, pentru ca ne dorim o Romanie in miscare, una pentru care sportul nu e doar profesia unora, ci modul dinamic de viata al mai multora. In al doilea rand, pentru ca un astfel de eveniment este si despre bucuria de a fi impreuna. Iar bucuria comuna este cel mai puternic liant, a declarat Ruxandra Voda, Director de Comunicare, Telekom Romania.

Maratonul International Brasov este un eveniment organizat de Asociatia Sapte Scari si Smart Atletic Team, in parteneriat cu Telekom Romania (partenerul principal al evenimentului), Primaria Brasov, Consiliul Judetean Brasov, Federatia Romana de Atletism (parteneri institutionali), Cinema One (partener gold), Banca Transilvania, Urban Invest, Paradisul Acvatic (parteneri silver), Dorna, Ciuc Natur Radler, PowerBar (parteneri revitalizare), Columbia, Brasov Trail Adventures (parteneri tehnici), Gral Medical (partener preventie) si Dolce Sport, Europa FM, Running Mag, Mytex.ro, Transilvania Expres (parteneri media).

Mai multe detalii despre evenimentul din 20-21 mai sunt disponibile pe site-ul www.maratonulbrasov.ro si pe pagina de Facebook www.facebook.com/maratonulbrasov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *