C3 | Oltenita – Dorobantu

50km. Pe langa Arges, Dunare si Mostistea

Este un traseu pe care pur si simplu nu trebuie sa il ratati. Si va recomandam sa il parcurgeti in grup, cu prietenii, familia, colegii de birou sau, de ce nu, in tandem, alaturi de persoana draga. Veti descopri locuri minunate, veti merge pe malul Argesului pana la varsarea acestuia in Dunare, continuati pe malul Dunarii si apoi, pe malul canalului Mostistea-Dunare. Pe traseu aveti mai multe puncte de belvedere, locuri in care sunteti la doua pedale de Dunare, locuri in care sa va campati sau sa stati la un picnic.

 

C3

Sfaturi de calatorie:

 • sa aveti permanent un act de identitate cu voi; fiind in zona granitei Romania-Bulgaria, trebuie sa va puteti legitima in orice moment (procedura obisnuita, fireasca)
 • in cazul in care doriti sa va campati peste noapte, va recomandam sa anuntati Politia de Frontiera (contact Sectorul Politiei de Frontiera Oltenita – +4.0242.515.683; mai multe detalii aici)
 • traseul este foarte greu practicabil/impracticabil in conditii de ploaie/noroi; pentru ca pe dig circula masini/utilaje agricole, in numeroase zone s-au creat sleauri adanci; va recomandam asadar sa faceti acest traseu doar atunci cand vremea va permite (lunile de primavara-vara si prima luna de toamna)
 • sa aveti cu voi crema/spray anti tantari
 • sa aveti cu voi o sticla-doua de apa (in principiu veti putea sa va realimentati in zona cantoanelor, in masura in care administratorii acestora nu sunt plecati pe teren)
 • sa aveti la voi camere de rezerva (in unele zone veti intalni Coltii Babei, o planta specifica zonei Baraganului, cu tepi)
 • in zona traseului din jurul Oltenitei (pana cand ajungeti la dig, km 13) va recomandam sa fiti atenti la cainii lasati liberi/cainii care ies din curtile, fabricile din zona; acestia nu sunt periculosi, dar va pot speria.

 

 Harta interactiva a traseului & tur virtual

Route 2,844,534 – powered by www.bikemap.net
C3 [Oltenita-Dorobantu] from smartatletic on Vimeo.

 

MARCAJE SI INDICATOARE PE TRASEU

 • marcaje cu vopsea “C3″ – culoare albastra + sageti pentru directie (fata, stanga, dreapta)
 • panouri mici cu a) simbolul traseului (C3, culoare albastra) si directia (fata, stanga, dreapta) + b) elemente informative (tipul traseului – sosea, gradul de dificultate – usor, QR code si link) + c) logo beneficiari, organizatori traseu si logo Cicloturism in Calarasi)
 • panouri medii cu a) harta detaliata a traseului (incluzand profilul acestuia si bornele kilometrice) + b) elemente informative traseu (simbolul acestuia – C3, Qr code + link, tipul traseului – sosea, gradul de dificultate – usor + c) numele traseului: Oltenita-Dorobantu, distanta si timpul estimat de parcurgere, obiective pe traseu) + d) logo beneficiari, organizatori traseu si logo Cicloturism in Calarasi)

2 thoughts on “C3 | Oltenita – Dorobantu

 1. […] Traseul nostru a inceput in Oltenita, cu plecare din Parcul Mare, a continuat pe malul Argesului pana la varsarea acestuia in Dunare, apoi pe malul Dunarii, pe malul canalului Mostistea-Dunare si in final a ajuns la Dorobantu. Va spun, e un traseu minunat care merita sa fie parcurs de toti pasionatii de cicloturism, dar si de orice biciclist amator care isi doreste sa faca o plimbare intr-un loc deosebit si aproape de Bucuresti, impreuna cu familia, colegii sau prietenii. Daca ar fi dupa mine, acolo m-as refugia in weekend-uri 😀 […]

 2. […] C3, Olteniţa – Dorobanţu – 50km. Pe lângă Argeş, Dunăre şi Mostiştea. Un traseu pe care pur şi simplu nu trebuie să îl rataţi. Şi vă recomandăm să îl parcurgeţi în grup, cu prietenii, familia, colegii de birou sau, de ce nu, în tandem, alături de persoana dragă. Veţi descopri locuri minunate, veţi merge pe malul Argeşului până la vărsarea acestuia în Dunăre, continuaţi pe malul Dunării şi apoi, pe malul canalului Mostiştea-Dunăre. Pe traseu aveţi mai multe puncte de belvedere, locuri în care sunteţi la două pedale de Dunăre, locuri în care să vă campaţi sau să staţi la un picnic. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *